Mart Visser – ‘Mart Visser 3.0’.
Amsterdam – Leiden – Breda

Op vrijdag 12 oktober opent Mart Visser in Kunsthuis Amsterdam de eerste van zijn 3 grote gelijktijdige solo tentoonstelling getiteld ‘Mart Visser 3.0’, gevolgd door openingen in Leiden op zaterdag en Breda op zondag.

Visser – bij het grote publiek vooral bekend om zijn couture – toont met een imposant overzicht van schilderijen, sculpturen en installaties vooral de ontwikkeling van Mart Visser de kunstenaar. Zijn kunstenaarschap wordt weerspiegeld in immens grote gezichten, zwaar verroeste objecten en fragiele installaties. Mart visser pakt stevig uit. 3 totaal verschillende exposities, 3 openingen binnen 3 dagen in 3 locaties waarbij per locatie een tentoonstelling is samengesteld die qua collectie en synergie met het pand en stad uniek is.

Het onderwerp van ‘Mart Visser 3.0’ is eenduidig. Al sinds zijn academietijd schildert, bouwt en vormt Visser uitsluitend koppen, tronies, gelaatsuitdrukkingen. Geen portretten maar vormen en associaties van het gezicht, soms expressief, dan weer vervaagd of minimalistisch neergezet. Structuur, reliëf en liefde voor oude verweerde materialen. Voor Visser is zijn werk een ode aan creatie. ‘Het laten ontstaan, intuïtief, niet gehinderd door grenzen van het 2-dimensionale of voorgeschreven regels.’ De creatieve vrijheid van Mart Visser de kunstenaar voert ook de boventoon bij de invulling van zijn multi-stedelijke tentoonstelling. Geen beperking door de kunstwerken zelf maar een beleving, geïnspireerd door locatie en stad, resulterend in een unieke driedimensionale kijk op kunstimplementatie in een ruimte.

Op vrijdag 12 oktober nodigt Visser iedereen uit voor het bijwonen van de feestelijke opening in Kunsthuis Amsterdam. Op zaterdag 13 en zondag 14 volgen de Kunsthuizen in Leiden en Breda, waar ook uitgebreid de gelegenheid zal zijn voor een persoonlijke kennismaking met de kunstenaar en zijn werk.

Mart Visser 3.0
12.10.2018 – 04.11.2018
Kunsthuis Amsterdam – Kunsthuis Leiden – Kunsthuis Breda

Vernissage 12.10.2018. 18.00 – 21.00 Kunsthuis Amsterdam
Artist talk 13.10.2018. 14.00 tot 17.00 Kunsthuis Leiden
Artist talk 14.10.2018 . 14.00 tot 17.00 Kunsthuis Breda

Over Mart Visser

Mart Visser (1968) en volgde een opleiding aan de Modeacademie Montaigne en het Saga International Design Centre in Kopenhagen. Naast Haute Couture en Pret-a-Porter houdt Mart Visser zich meer dan 8 jaar bezig met het maken van indrukwekkende koppen en tronies.

Middels zowel schilderkunst als beeldhouwwerken geeft hij gezichten een ongekend eigen expressie. Voor de totstandkoming van de werken laat Visser zich inspireren door de gezichten die hij tegenkomt, waarna hij zijn creativiteit de vrije loop laat. In beginsel weet hij nooit waar de pen of de kwast hem heen zal brengen.

De carrière van Mart Visser als couturier gaat over het aankleden van een individu. Zijn kracht ligt hier in de persoonlijke aandacht die hij kan geven aan de vrouw die hij kleed. Hij is in staat een oorspronkelijk idee van een klant te vertalen naar een driedimensionale creatie waar structuur, textuur en techniek kenmerkend zijn voor zijn designs.

De kunst van Mart Visser komt op een vergelijkbare manier tot stand, ieder werk is een persoonlijke reflectie van de persoonlijke ontmoetingen die deze multidisciplinaire kunstenaar beleeft. Elk werk heeft een compleet eigen textuur en ontstaat door verschillende technieken toe te passen.

Het contrast tussen het ‘delicate design’ van zijn haute couture en de grofheid van zijn artwork is ogenschijnlijk. Zowel het kleurenpalet als de dynamiek in verschillend materiaalgebruik is terug te vinden in zijn beide disciplines. De meest belangrijke samenhang is zijn kracht in staat te zijn het individu aan te voelen en hier een driedimensionale draai aan te kunnen geven.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code