Mart Visser X Kunsthuizen 

Na een zeer succesvolle expositie in 2018, waarbij een ware take-over van onze drie Kunsthuizen plaatsvond, geven wij u nu de mogelijkheid tot een unieke inkijk in zowel Atelier als Headquarters van Mart Visser in Amsterdam. Gedurende 3 dagen stelt Mart Visser zijn werkplek open voor u.

Feestelijke openingsavond Donderdag 30.03.2023  19.00 – 21.00

Open Atelier Weekend Zaterdag 1.04.2023 en Zondag 02.04.2023           12.00-17.00

Kijk voor meer info op de Mart Visser X Kunsthuizen Event pagina.

 

Mart Visser (1968) volgde een opleiding aan de Modeacademie Montaigne en het Saga International Design Centre in Kopenhagen. Naast Haute Couture en Pret-a-Porter houdt Mart Visser zich meer dan acht jaar bezig met het maken van indrukwekkende koppen en tronies.

Middels zowel schilderkunst als beeldhouwwerken geeft hij gezichten een ongekend eigen expressie. Voor de totstandkoming van de werken laat Visser zich inspireren door de gezichten die hij tegenkomt, waarna hij zijn creativiteit de vrije loop laat. In beginsel weet hij nooit waar de pen of de kwast hem heen zal brengen.

De carrière van Mart Visser als couturier gaat over het aankleden van een individu. Zijn kracht ligt hier in de persoonlijke aandacht die hij kan geven aan de vrouw die hij kleed. Hij is in staat een oorspronkelijk idee van een klant te vertalen naar een driedimensionale creatie waar structuur, textuur en techniek kenmerkend zijn voor zijn designs.

De kunst van Mart Visser komt op een vergelijkbare manier tot stand, ieder werk is een persoonlijke reflectie van de persoonlijke ontmoetingen die deze multidisciplinaire kunstenaar beleeft. Elk werk heeft een compleet eigen textuur en ontstaat door verschillende technieken toe te passen.

Het contrast tussen het ‘delicate design’ van zijn haute couture en de grofheid van zijn artwork is ogenschijnlijk. Zowel het kleurenpalet als de dynamiek in verschillend materiaalgebruik is terug te vinden in zijn beide disciplines. De meest belangrijke samenhang is zijn kracht in staat te zijn het individu aan te voelen en hier een driedimensionale draai aan te kunnen geven.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen