Max Gasparini wordt geboren in Rovato (Brescia), Italië in 1970. Gasparini volgt een opleiding tot fijnschilder en begint zijn carrière van kunstenaar als restaurateur van meesterwerken. Zijn studies van klassieke schilderijen staan aan de basis van zijn latere vrije werk. Gasparini speelt in zijn figuratieve werk met de schoonheid en puurheid van zijn modellen en de schijnbare vergankelijkheid die hij oproept door gebruikte materialen en technieken. Gasparini weerspiegelt in zijn werk uiteenlopende emoties. Met grove penseelstreken verhaalt hij op bijna poëtische wijze het spel van licht en schaduw en kracht en kwetsbaarheid. De door de kunstenaar gebruikte materialen en technieken zorgen ervoor dat de kijker een intrigerend schouwspel voorgeschoteld krijgt, en door de pure en eigentijdse manier waarop Gasparini dat doet blijft het werk spannend door de eigen maar ook veranderlijke interpretatie van de kijker.

Max Gasparini treedt pas in het jaar 2010 naar buiten met zijn vrije werk. Dit blijft in Italië niet onopgemerkt en resulteert al snel in aanvragen voor solo- en groepsexposities van vooraanstaande galeries en beurzen. In 2011 volgen de eerste buitenlandse beurzen waaronder in de Verenigde Staten, Engeland en Nederland via representatie van de Kunsthuizen.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen