Fotograaf Michel Comte maakt debuut in Nederland met zijn expositie

Van vrijdag 16 november tot zondag 9 december 2018 toont Kunsthuis Amsterdam het werk van een van ’s werelds meest beeldbepalende fotografen van de jaren ‘90 en 2000: Michel Comte.

De wereldberoemde fotograaf Michel Comte maakt zijn opwachting in Nederland met de solo expositie ‘Thirty Years and 5 minutes’ bij Kunsthuis Amsterdam. De expositie toont een uitzonderlijke selectie foto’s waarmee Comte een gezicht gaf aan de jaren ’90 en 2000. Gisele Bundchen, Daryl Hannah, Miles Davis, Mike Tyson, Sofia Coppola, Naomi Campbell Claudia Schiffer, Helena Christensen, Don King; het zijn slechts enkele namen die de revue passeren in een tentoonstelling die een uniek beeld geeft van het werk van een van de meest gevraagde mode- en magazine fotografen ter wereld.

‘Thirty Years and 5 minutes’ van Michel Comte opent op 17 November 2018 voor het publiek.
Toegang tot de tentoonstelling is gratis.

Geboren in Zürich, Zwitserland (1954), en autodidact in de kunst van fotografie, ontving Comte zijn eerste internationale reclame opdracht in 1979 van Karl Lagerfeld voor het modehuis van Chloe.
Binnen een paar jaar groeide Comte uit tot 1 van ’s werelds meest gevraagde mode- en magazine fotografen met campagnes voor prestigieuze merken als Armani, Dolce & Gabbana, Nike en Lancôme, Hij ontwikkelde een onmiskenbare stijl en zijn foto’s verschijnen in internationale magazines zoals Vogue, Vanity Fair en Harper’s Bazaar.

Michel Comte begon zijn carrière in het restaureren van hedendaagse kunst en specialiseerde zich in het werk van Andy Warhol en Yves Klein. Dit gaf de basis voor een begrip van de omgeving van een wereld die veel groter is dan fotografie. Het gaf Comte de diepgang om naar mode en stijl te kijken als een vooruitstrevende kunstvorm die altijd in ontwikkeling is. Ook op het gebied van reportagefotografie heeft Comte de afgelopen jaren heeft een uitzonderlijk oeuvre opgebouwd. In dienst van het Internationale Rode Kruis (IRC) reisde hij naar Irak, Afghanistan, Bosnië en Afrika om beelden vast te leggen die de gruwelen van oorlog en hongersnood krachtig weergeven. In 2004 startte Michel Comte een eigen stichting met als doel om mensen in de derde wereld toegang te geven tot drinkwater.

Van modefotografie voor Vogue tot het werken voor het Rode Kruis, fotograaf Michel Comte heeft zijn sporen nagelaten in elk genre waaraan hij besloot zich te wagen. Zijn werk maakt deel uit van de meest prestigieuze collecties, wordt wereldwijd in musea getoond en kan rekenen op grote internationale belangstelling tijdens veilingen – zo bracht de in Kunsthuis Amsterdam getoonde foto van Carla Bruni ‘Safe Seks Campaign’ 100.000 euro op tijdens een veiling bij Sotheby’s. Met zijn oeuvre overstijgt Michel Comte consequent de beperkingen van de traditionele mode of portret fotograaf en met zijn unieke artistieke en creatieve visie tekende Comte voor enkele van meest iconische beelden van de jaren ’90 en 2000.

0 kunstwerken gevonden
0 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code