headers_sec_2.png

Michiel Molenaar wordt geboren op 4 november in Den Haag en groeit op in Breda.

Na de middelbare school keert hij terug naar de Residentie om een opleiding te volgen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst. Als 17-jarige is Michiel eigenlijk 1 jaar te jong, maar door tijdens de toelatingsexamens eerst zijn map te laten zien alvorens zijn leeftijd te vermelden wordt hij bij hoge uitzondering toegelaten.

Al tijdens de opleiding begint Michiel voor zichzelf als ontwerper en illustrator. Met zijn hyperrealistisch airbrushwerk weet hij menig toeschouwer vol ongeloof te verbazen. Geheel autodidact haalt hij een uitzonderlijk niveau. Daarmee verdween wel langzaam de uitdaging die het realistisch illustreren voor hem met zich mee bracht.

Samen met zijn jongere broer start hij een bedrijfje dat reklameborden produceert en levert aan de makelaardij. Dit naar aanleiding van een fraai en vernieuwend ontwerp van de hand van Michiel. Een explosief en succesvolle start van dit bedrijf zorgt er voor dat Michiel een lange tijd weinig kan doen met zijn creatief talent.

Toch blijft de geur van verf trekken. En als er weer wat tijd vrij komt kruipt hij weer achter zijn ezel. Er is echter een groot verschil. Het airbrush karton wordt verruild voor een groot spierwit linnen doek. Iedereen kladdert tijdens een telefoongesprek wel eens wat op een blaadje.
Michiel: "Ik tekende altijd rare en grappige beesten, en bewaarde die in een grote doos om er ooit iets mee te doen." 'Ooit' was aangebroken.

Geen realistisch werk meer in opdracht, maar voor zijn doen, grof geschilderde kleurrijke beesten. Met zijn eigen fantasie als enig hulpmiddel. Toch verraden de aparte en soms ingewikkelde technieken de vakman. Met slechts 10 tot 15 kunstwerken per jaar, waarvoor al snel veel belangstelling ontstond, wordt een solo-expositie nooit gerealiseerd. Zo'n 5 jaar moet de kunstenaar in hem de tijd delen met de ondernemer.

Dan is het Michiel wel duidelijk. Kunst is een oneindige uitdaging. Begin 2002 trekt hij zich langzaam terug uit zijn bedrijf, om zich vanaf 2003 volledig te richten op het schilderen..

Een kunstenaar is geboren.
Michiel Molenaar
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1