Michiel Molenaar wordt geboren in Den Haag en groeit op in Breda. Na de middelbare school keert hij terug naar Den Haag  om een opleiding te volgen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst. Al tijdens de opleiding begint Michiel voor zichzelf als ontwerper en illustrator. Met zijn hyperrealistische airbrush werk weet hij menig toeschouwer vol ongeloof te verbazen. Geheel autodidact haalt hij een uitzonderlijk niveau.

Samen met zijn jongere broer start hij een bedrijfje dat reclameborden produceert en levert aan de makelaardij. Dit naar aanleiding van een vernieuwend ontwerp van de hand van Michiel. Een explosief en succesvolle start van dit bedrijf zorgt er voor dat Michiel een lange tijd weinig kan doen met zijn creatief talent. Toch blijft de geur van verf trekken. En als er weer wat tijd vrij komt kruipt hij weer achter zijn ezel. Er is echter een groot verschil. Het airbrush karton wordt verruild voor een groot spierwit linnen doek. Michiel: “Ik tekende altijd rare en grappige beesten, en bewaarde die in een grote doos om er ooit iets mee te doen.” ‘Ooit’ was aangebroken.

Geen realistisch werk meer in opdracht, maar voor zijn doen, grof geschilderde kleurrijke beesten. Met zijn eigen fantasie als enig hulpmiddel. Toch verraden de aparte en soms ingewikkelde technieken de vakman. Met slechts 10 tot 15 kunstwerken per jaar, waarvoor al snel veel belangstelling ontstond, wordt een solo-expositie nooit gerealiseerd. Zo’n 5 jaar moet de kunstenaar in hem de tijd delen met de ondernemer.

Dan is het Michiel wel duidelijk. Kunst is een oneindige uitdaging. Begin 2002 trekt hij zich langzaam terug uit zijn bedrijf, om zich vanaf 2003 volledig te richten op het schilderen..

Een kunstenaar is geboren.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen