Thierry Guetta (1966), ook wel Mr. Brainwash, staat bekend als een van de meest spraakmakende straatkunstenaars van de 21steeeuw. Geboren en getogen in Parijs, maar in de jaren tachtig verhuisd naar Los Angeles om zijn carrière een boost te geven. Het was zijn neef en kunstenaar Space Invader die hem heeft geïntroduceerd aan de wereld van street art. Zo hield hij zich vanaf 2000 bezig met het filmen van straatkunstenaars, tot hij in de tien jaar die volgde zelf uitgroeide tot artiest. Wat begon met graffitikunst op straat, groeide uit tot gewilde werken op vooraanstaande beurzen. Hij is wereldwijd bekend geworden door onder andere de in 2010 uitgebrachte documentaire Exit Through the Gift Shop,geregisseerd door niemand minder dan Banksy, en is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de spotlights. Ook het spectaculaire niveau van zijn eerste solotentoonstellingen vanaf 2008 droeg bij aan de kickstart van zijn carrière.

Zijn werk is een intrigerende mix van zowel historische als hedendaagse popcultuur, dat vaak verrijkt wordt door kleurrijke graffiti. Zo nemen legendes Charlie Chaplin en Albert Einstein, maar ook moderne popidolen zoals Madonna en Kate Moss, een plek in binnen zijn oeuvre. Mr. Brainwash kenmerkt zich door het vrijwel geheel toe-eigenen van populaire logo’s en afbeeldingen, die hij zich eigen maakt door ze in een andere context te plaatsen. Hoewel deze methode voor de nodige kritiek zorgt, onderbouwt Mr. Brainwash zijn werkwijze door te stellen dat “kunst geen regels kent”.

Naast het gebruik van felle kleuren voorziet hij menig werk met motiverende quotes zoals “Follow your dreams”, “Love is the answer” en “Be your own hero”. Sommige originele werken zijn gesigneerd met zijn mantra ‘Life is Beautiful’, vaak in combinatie met zijn eigen duimafdruk en een toegewezen serienummer van een dollarbiljet.

De werken van Mr. Brainwash hebben sinds zijn eerste solotentoonstelling ‘Life is Beautiful’ de aandacht van het grote publiek, journalisten, beroemdheden en verzamelaars van over de hele wereld. Zijn kunst siert inmiddels de albumcovers van popsterren zoals Michael Jackson, Madonna en Rick Ross. Ook samenwerkingen met muziekfestival Coachella, Mercedes Benz en Coca Cola staan op zijn CV. Mr. Brainwash reageert niet alleen op popcultuur, hij is er inmiddels zelf deel van uit gaan maken.

6 kunstwerken gevonden
Spiderman – Handfinished

Spiderman – Handfinished

Mr. Brainwash € 4.750,00
110 cm x 140 cm € 71,25 p.m.
One Love – Bob Marley

One Love – Bob Marley

Mr. Brainwash € 1.250,00
90 cm x 70 cm € 18,75 p.m.
Niet beschikbaar
Flower and Sun
Niet beschikbaar
Happy birthday champ

Happy birthday champ

Mr. Brainwash € 1.750,00
126.5 cm x 97 cm € 26,25 p.m.
Niet beschikbaar
Spiderman – framed

Spiderman – framed

Mr. Brainwash € 2.900,00
110 cm x 140 cm € 43,50 p.m.
Niet beschikbaar
Follow your love

Follow your love

Mr. Brainwash € 2.250,00
105 cm x 80 cm € 33,75 p.m.
6 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen