headers_sec_3.png

OSCAR ABOLAFIA

Oscar Abolafia (1935), nazaat van een belangrijke Spaans Joodse immigranten familie uit de 15e eeuw, groeide op in New York. Zowel hijzelf als zijn broer Louis wisten daar naam te maken: Oscar als fotograaf, Louis als kunstenaar.

Bij het grote publiek verwierven zij samen veel bekendheid toen zijn broer Louis in 1968 opging als ‘Naked Candidate’ voor het Amerikaanse presidentschap. Oscar was verantwoordelijk voor het naaktportret op de campagneposter met de slogan ““What have I got to hide?” Ook wisten zij samen kunstenaar Salvador Dalí ervan te overtuigen om live, in een installatie van een plastic bubbel, te gaan schilderen op Lincoln Center (NYC). In 1970 trouwde Oscar in Nederland met zijn Hollandse liefde Joke. Tot op de dag van vandaag wonen zij samen in New York.

Het werk van Abolafia is omvangrijk en divers. Zo was Abolafia aanwezig op beslissende gebeurtenissen die de wereld veranderden, waarbij hij op een indringende en persoonlijke manier de geschiedenis wist te registreren. Met zijn fijngevoeligheid voor sfeer en zijn oog voor detail, wist hij vast te leggen wat voor anderen verborgen bleef. Terwijl zijn portretten van grootheden als Salvador Dalí, Liz Taylor, Jack Nicholson, Bette Davis, Diana Ross, Jimmy Hendrix, Audrey Hepburn en Elvis Presley de toeschouwer een intieme kijk geven in het persoonlijke leven van de geportretteerde, laat het werk geschoten op premières en feesten, een schitterend tijdsbeeld zien van de glitter en glamour in New York tijdens de roerige jaren ’60 en ’70.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1