headers_sec_2.png

Paolo da San Lorenzo (1935)

De kunst van Paolo da San Lorenzo is expressionistisch. Door het licht van zijn innerlijke ingevingen drukt hij zijn gedachtegangen uit. Zijn techniek herinnert deelwijze aan de Duitse expressionisten en aan de Franse 'fauvisten', die met snelle en precieze bewegingen, heldere kleuren, op grote oppervlakten hun kunst schiepen.

Eind jaren 50 in zijn Franse tijd kreeg hij, gekust door het genie Picasso die hem het kubisme liet zien, zijn artistieke smaak te pakken. De leermester Picasso daagde Da San Lorenzo uit altijd tot aan zijn limieten te schilderen, heftig en snel. Met zijn penseelstreken en zijn ruimtes, laat hij zijn fantasie compleet exploderen op zoek naar een nieuwe, zuivere kijk op de objecten die hij aan het canvas toevertrouwt.

Hij confronteert onze geest met een kubistische uitdrukking van een explosieve, verpletterende, geniale schilderkunst door een vorm te schapen in een licht, zó sterk dat degene die zijn meesterwerken aanschouwt, gehypnotiseerd blijft staan. "Je loopt niet zomaar even snel langs een schilderij van Paolo de San Lorenzo", aldus een enthousiast verzamelaar. Lorenzo is niet gewoon een decoratiestuk of een kunstobject dat als enige waarde heeft dat men het gekocht heeft en nu in bezit heeft. Het blijft aanwezig, je kunt het niet over het hoofd zien, het blijft boeien en de fantasie prikkelen.

De verzamelaars die het geluk hebben een Paolo de San Lorenzo te bezitten, zijn het met elkaar eens; "de andere werken van mijn collectie zie ik niet meer, maar de schilderijen van Paolo zijn zó in het oog springend dat ik ze wel móet zien en met veel plezier."

Paolo de San Lorenzo heeft zijn stijl gesublimeerd wat heeft geresulteerd in meesterwerken die monumenten van de moderne kunst zullen blijven. Hij geeft dankzij zijn werken een glimlach, een schaterlach, een droom, een echt plezier en een toevluchtsoord aan de mensheid die al zulke zware lasten te dragen heeft.

Wij staan met de grootste bewondering voor het genie van deze kunstenaar die met zijn werk een wereldwijd publiek weet te bereiken.

© www.kunsthuizen.nl 2006
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1