Paolo da San Lorenzo (1935)

De kunst van Paolo da San Lorenzo is expressionistisch. Door het licht van zijn innerlijke ingevingen drukt hij zijn gedachtegangen uit. Zijn techniek herinnert deelwijze aan de Duitse expressionisten en aan de Franse ‘fauvisten’, die met snelle en precieze bewegingen, heldere kleuren, op grote oppervlakten hun kunst schiepen.

Eind jaren 50 in zijn Franse tijd kreeg hij, gekust door het genie Picasso die hem het kubisme liet zien, zijn artistieke smaak te pakken. De leermester Picasso daagde Da San Lorenzo uit altijd tot aan zijn limieten te schilderen, heftig en snel. Met zijn penseelstreken en zijn ruimtes, laat hij zijn fantasie compleet exploderen op zoek naar een nieuwe, zuivere kijk op de objecten die hij aan het canvas toevertrouwt.

Hij confronteert onze geest met een kubistische uitdrukking van een explosieve, verpletterende, geniale schilderkunst door een vorm te schapen in een licht, zó sterk dat degene die zijn meesterwerken aanschouwt, gehypnotiseerd blijft staan. “Je loopt niet zomaar even snel langs een schilderij van Paolo de San Lorenzo”, aldus een enthousiast verzamelaar. Lorenzo is niet gewoon een decoratiestuk of een kunstobject dat als enige waarde heeft dat men het gekocht heeft en nu in bezit heeft. Het blijft aanwezig, je kunt het niet over het hoofd zien, het blijft boeien en de fantasie prikkelen.

De verzamelaars die het geluk hebben een Paolo de San Lorenzo te bezitten, zijn het met elkaar eens; “de andere werken van mijn collectie zie ik niet meer, maar de schilderijen van Paolo zijn zó in het oog springend dat ik ze wel móet zien en met veel plezier.”

Paolo de San Lorenzo heeft zijn stijl gesublimeerd wat heeft geresulteerd in meesterwerken die monumenten van de moderne kunst zullen blijven. Hij geeft dankzij zijn werken een glimlach, een schaterlach, een droom, een echt plezier en een toevluchtsoord aan de mensheid die al zulke zware lasten te dragen heeft.

Wij staan met de grootste bewondering voor het genie van deze kunstenaar die met zijn werk een wereldwijd publiek weet te bereiken.

25 kunstwerken gevonden
Niet beschikbaar
La Chitarista 1986
Niet beschikbaar
Femme splendeur I
Niet beschikbaar
Femme splendeur II
Niet beschikbaar
Femme splendeur III
Niet beschikbaar
Gitana 2013
Niet beschikbaar
La Baronessa verde 2013
Niet beschikbaar
Tre Bagnanti
Niet beschikbaar
Bagnanti viola
Niet beschikbaar
Danzatrice
Niet beschikbaar
La Baronessa Rouge II
Niet beschikbaar
Baronesse Rosso IV
Niet beschikbaar
Baronesse Bleu II
Niet beschikbaar
Baronesse Rosso II
Niet beschikbaar
Baronesse Rosso I
Niet beschikbaar
La Baronessa blue 2003
Niet beschikbaar
La Baronessa azurro 2008
Niet beschikbaar
Fiori I, 1993
25 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code