headers_sec_3.png

Paul Baars (1949) studeerde vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Syracuse University in de Verenigde Staten. Na zijn studie werkte hij twee jaar als ontwerper bij Howell Design in New York City. Sinds 1975 werkt hij zelfstandig.

Vanaf deze periode is hij overal ter wereld begonnen met het fotograferen van 'straatobjecten' zoals bijvoorbeeld de serie "Numbers" en de serie "Manholes/Handholes" (putdeksels).

Goed kijken en luisteren naar wat er te zien en te horen is. Zoeken naar eenvoud, het kunnen weglaten. Bestaande dingen op een andere manier toepassen of weergeven dan waarvoor ze eigenlijk zijn bedoeld. Dát karakteriseert het werk van Paul Baars.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1