headers_sec_2.png

Pierre Marie Brisson (1955 Frankrijk) is een kunstenaar die zó uit een geschiedenisboek zou kunnen zijn gelopen. Kijkend naar het kleurgebruik van deze Franse kunstenaar is het niet moeilijk voor te stellen hoe het pallet van Nero's kunstenaar Fabulus (schepper van fresco's van de Domus Aurea) er uit moet hebben gezien. De mix van aubergine, mediteraan rood, antiek blauw en modderachtig beige lijken zo uit het verleden door de kunstenaar in het heden te zijn geplaatst. Niet dat de kunstenaar geobsedeerd is met het verleden, nee, de kunstenaar weet met een enkele kwaststreek fossielachtige afdrukken in zijn werk achter te laten die juist de toeschouwer naar het verleden laat afdwalen.

De ene keer grafisch, gekenmerkt door een compositie van strakke kleurvlakken die worden afgewisseld met organische vormen, dan weer stelt Brisson de mens centraal, veelal eenzaam en in beweging in een soms immens decor. Ook het materiaalgebruik van Brisson is monumentaal. Hij gebruikt zwaar handgeschept papier dat een natuurlijke uitstraling heeft. Dit papier bewerkt hij weer met diverse grafische technieken, waarbij Carborundum, steendruk, zeefdruk, houtsnede, acryl en olie afzonderlijk en als mix het eindresultaat dienen.

Pierre Marie Brisson is een kunstenaar met wereldfaam. Naast talrijke privécollecties zijn het Museum of Art (Fort Lauderdale), George Pages Museum (Los Angeles), Musée d?Art et d?Histoire (Belfort), Fine Art Museum (San Francisco), Städtisches Museum (Gelsenkirchen) slechts enkele voorbeelden van musea die werk van Brisson in collectie hebben.

© www.kunsthuizen.nl 2006
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1