headers_sec_2.png

Richard Heeps werd geboren in Cambridge in 1965 waar hij nog steeds woont en werkt. Heeps fotografeerde, geïnspireerd door de "All American Dream", de afgelopen 10 jaar onafgebroken een verscheidenheid aan spontane situaties. Het onderwerp is stijlvol, glamoureus Hedonistisch. Portretten, interieurs, beelden van burleske Pin-ups, Hot rods, Dragsters en aangepaste auto's passeren de revue. Zijn beelden vangen de levendigheid van hedendaagse scènes, geïnspireerd door de jaren 1940 en 1950. Geenszins van zijn beelden is vooraf gestileerd, het zijn opnames van het moment, gedragen door de kracht van de diversiteit aan natuurlijke modellen.

De heerlijke rijke, heldere, kleuren maken een foto van Richard Heeps zo aantrekkelijk uniek. Heeps is een traditionele vakman. Zijn foto's zijn met de handgedrukte kleurenfoto's zonder de noodzaak van digitale manipulatie. Hij beheerst de techniek een unieke kleuren-verzadiging te verkrijgen en weet daardoor het werk te situeren binnen een bepaalde tijd, plaats en cultuur. Het laat de kijker in verwarring over wanneer deze foto's werden genomen. Zijn werk brengt een selectie van beelden samen en vertellen het verhaal van de geest en de uitoefening van de Amerikaanse droom.

Richard Heeps heeft sinds 1986 veel geëxposeerd en heeft o.a. tentoonstellingen gehad in The Photographers Gallery, Londen; De Spitz Gallery, Londen. Kettle's Yard Gallery, Cambridge. Heeps werk kreeg positieve recensies in The Times, The Independent en The British Journal of Photography.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1