Robert Combas is een Franse schilder en beeldhouwer, geboren in 1957 in Lyon, maar heden ten dage woonachtig en werkend in Parijs.

Robert Combas werd vanaf 1981, samen met kunstenaars Rémy Blanchard, François Boisrond en Hervé di Rosa, onder de noemer Figuration Libre geschaard. Deze beweging begon in Parijs en verwijst naar de eenvoudige manier waarop de Franse schilders figuratieve en herkenbare voorstellingen maken, geïnspireerd op het leven van alledag. Daarbij trekken zij zich niets aan van de tradities binnen de kunstwereld en streven naar fundamentele vrijheid. De hedendaagse realiteit is een belangrijk uitgangspunt voor de schilders van Figuration Libre. De beweging Figuration Libre kan in lijn worden gezien met het Neo-Expressionisme.

Het werk van Combas is altijd sterk gericht geweest op het afbeelden van het menselijke figuur. Combas maakt gebruik van felle kleuren met donkere contouren van de wereld die hem bezighoudt: stripverhalen, beelden uit tv-series, oorlogstaferelen en figuren uit de rockmuziek. Hij creëert beeltenissen van oorlog, criminaliteit, seks, vieringen – kortom, vele fases van het moderne leven. Vroeger vaak met autobiografische elementen, maar heden ten dage is dit ondergeschikt geraakt. In zijn werken toont hij vaak kritiek op de maatschappij in zijn geheel.

De werken van Combas tonen vaak een element van shock of confrontatie, al typeert hij zijn werk zelf als “amusante en ontspannen schilderkunst”. Hij probeert de aandacht van de kijker te trekken door exorbitant gebruik van felle kleuren.
Op zijn eigen website spreekt hij van een “provocerende houding om op die manier de kijker uit te nodigen goed naar zijn werken te kijken. Kom naar me toe en spreek met mij. Ik wil je graag vertellen over de onzin, geweld, schoonheid, liefde, ernst en lol, het logische en het zinloze dat ons dagelijks leven beheerst”.

Het werk van Robert Combas wordt wereldwijd getoond in talloze vooraanstaande museumcollecties en galeries en op de belangrijkste beurzen.

1 kunstwerken gevonden
Portrait

Portrait

Robert Combas € 3.500,00
60 cm x 70 cm € 52,50 p.m.
1 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen