headers_sec_2.png

Fotograaf Ronald Schmets is naast Internationaal prijswinnend fotograaf vooral ook kunstenaar. Niet in de traditionele zin van het woord, maar eerder componist. Een componist die de moderne fotografie en de daarbij behorende technieken aangrijpt bij het vervaardigen van zijn composities. Aanvankelijke potloodschetsen en ideeën komen samen in beelden die zijn opgebouwd uit soms wel honderd verschillende opnamen. Projecten als Femina Sancta en Seven Virtues zijn het resultaat van Schmets zijn meesterwerken: Hemelse vrouwen gehuld in wapperende gewaden, subtiele verwijzingen naar gerechtigheid, moed, matigheid, wijsheid, geloof, hoop en naastenliefde. Klassieke thema's vertaald in een onmiskenbare eigentijdse renaissancestijl. Perfectie tot in het kleinste detail. Schmets slaat met zijn werk een brug tussen de meester-schilders van weleer en de huidige mogelijkheden van fotografie. Schilderkunst met licht en beeldbewerking.

De loepzuivere, bijna klinische perfectie van Schmets succesvolle projecten als Femina Sancta zijn geen vanzelfsprekendheid. Ze zijn het resultaat van een 25 jarige zoektocht naar de compositie van het ultieme beeld. Met zijn laatste project SKETSCHBOOK DIARIES gunt Schmets de toeschouwer een kijkje achter de schermen van zijn zoektocht. Niet alleen anekdotes en motivatie waarom een bepaald beeld verkregen is, maar ook originele schetsen, contactprints, barietafdrukken en creatieve overpeinzingen zijn in dit project aan het papier toevertrouwd. Om zijn gedachtegoed en ervaringen kracht bij te zetten maakt Schmets gebruik van spontane penseelstreken en andere grafische technieken. Verzamelde plaatjes uit tijdschriften, ansichtkaarten en ander gedrukt werk ondersteunen de fotografie en creatieve overpeinzingen. Met de SKETCHBOOK DIARIES toont Schmets een zeldzaam rauw en oorspronkelijk beeld van de wereld van een topfotograaf. Geen digitaal bewerkingsproces maar uitsluitend authentiek materiaal: puur, impulsief, kwetsbaar en spontaan.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1