headers_sec_3.png

Selwyn Senatori. Kunstenaar. Half Italiaans, half Nederlands. Stuitend stijlvol en tegelijk plat Amsterdams. De man van het driedelig pak, het pochet, de op maat gemaakte schoenen met glas champagne in de hand. Maar ook een korte broek vol verfvlekken en een paar HEMA-slippers. Het gaat niet om wat je draagt, het gaat om hoe je het draagt. Selwyn weet dat.

Selwyn wordt geboren op 2 mei 1973 in Pallanze, Italië, en verhuisd op jonge leeftijd met zijn ouders naar Nederland. Na het afronden van zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten In Utrecht stort de kunstenaar zich vol overgave op de schilderkunst. Wie het werk van de kunstenaar aanschouwt ziet overduidelijk dat hij zijn Italiaanse wortels in zijn werk cultiveert. Het ‘Selwyn Senatori-kenmerk’. Het staat voor alles waar de kunstenaar van houdt: zijn kindertijd in Italië, lang tafelen met de familie, lekker eten en de nostalgie van de jaren zestig en het leven in zijn stad; Amsterdam.

Energie en ‘carpe diem’ zijn de gemene deler tussen de kunstenaar Selwyn Senatori en zijn werk waarmee hij Internationaal aanzien boekt. Vaak voelt Selwyn zich zó door zijn ideeën overrompeld dat hij niet snel genoeg kan werken om ze in flitsende penseelstreken en snelle spuitvlakken op het doek vast te leggen. Om ideeën niet te vergeten kalkt de kunstenaar deze meer dan eens op de vloer van zijn atelier. Allerlei schetsfasen en grondgedachten voor zijn schilderijen zijn er op te ontdekken. Het is typerend voor de kunstenaar en zijn werk. De spontaniteit spat in felle, vitale kleuren van zijn schilderijen en treft de toeschouwer met een ongekend optimisme en levenslust.

Hij weet wat er op zijn volgende doek komt. Altijd. Hij twijfelt nooit, weet haarfijn waar elke lijn komt. Het levert kunst op die instant happy maakt. Kunst vol Italiaanse boefjes, Amsterdamse gangsters, vrouwen, meisjes, billen, borsten, benen. Vol eten, drinken, dure auto’s, scooters en feesten. Maar wie goed kijkt ziet ook een diepere laag, de donkere kant van de levensgenieter, het feestbeest, de bon vivant.
Hij zegt: ‘Ik ben een onwijze hypochonder. Ik denk altijd dat ik dood ga. Ik ben daar bang voor. En daarom schilder ik als een gek; ik wil zoveel mogelijk achterlaten, een brug maken tussen het aardse en de dood.’

Ook dat is Selwyn. De kleine man met het kleine hart en de grote bek. Altijd een oneliner paraat en het liefst in het middelpunt van de belangstelling. ‘Het leven draait toch voornamelijk om mij,’ zegt hij. Met een dikke knipoog, maar ergens weet je: hij meent het. En dat is oké. Van Selwyn kun je het hebben, want van Selwyn word je vrolijk. Net als van zijn kunst. Ellende genoeg, nietwaar? Selwyn Senatori’s werk is een ode aan het leven, aan het feest, aan de vrouw, aan de mode, de stijl, seks, champagne, eten, Italië en Amsterdam, de stad die als een rode draad door zijn aderen stroomt.

Kunsthuizen.nl 2015.
Selwyn Senatori
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1