Takashi Murakami werd in 1963 geboren in Tokio en volgde zijn opleiding aan de Nationale Universiteit voor Schone Kunsten en Muziek in de Japanse hoofdstad waar hij zijn doctoraat in ‘Nihonga’, een mix tussen Westerse en Oosterse stijlen die teruggaat naar de negentiende eeuw, behaalde. Takashi Murakami werkt zowel in traditionele media zoals schilderkunst, als in nieuwe, digitale en commerciële media. Hij wordt algemeen gezien als een van de meest baanbrekende en uitdagende Japanse kunstenaars van deze tijd.

Takashi Murakami poogt de grenzen tussen hogere en lagere kunst te vervagen en wordt gezien als één van de grondleggers van de Superflat stijl. Deze stijl wordt gekenmerkt door grote egale kleurvlakken en door anime en manga geïnspireerde figuren. Murakami’s werk vertoont overeenkomsten met pop-art in zoverre dat hij elementen uit lagere kunst haalt en deze verwerkt in hogere kunst. Men brengt zijn werk dan ook onder in de categorie Neo Pop-art. Hij maakt zowel cartoonachtige schilderijen als quasi-minimalitische sculpturen, grote ballonnen, decorontwerpen en ontwerpen voor horloges, posters, sleutelhangers, asbakken, t-shirts en andere industriële producten in veel gevallen geïnspireerd op zijn beroemde figuur Mr. Dob.

Het werk van Takashi Murakami wordt inmiddels wereldwijd tentoongesteld in de meest vooraanstaande musea. In 2008 werd Takashi Murakami genoemd in de lijst van 100 Meest Invloedrijke Mensen door het tijdschrijft Time. Hij was de enige visuele kunstenaar die daarin voorkwam.

2 kunstwerken gevonden
Niet beschikbaar
Flowers for Algernon

Flowers for Algernon

Takashi Murakami € 2.900,00
90 cm x 90 cm € 43,50 p.m.
Niet beschikbaar
Warhol silver

Warhol silver

Takashi Murakami € 2.900,00
90 cm x 90 cm € 43,50 p.m.
2 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen