Thierry Vanhuysse is een Belgische fotograaf met een diepe passie voor het bijna surrealistische beeld. Hij weet met zijn werk de toeschouwer te vervreemden van de dagelijkse werkelijkheid, mee te nemen naar gedachten die een bepaalde emotie en rust oproepen als ware het een droom van waaruit men de werkelijkheid aanschouwt.

Het geheim van het werk van Thierry Vanhuysse schuilt in de wijze waarop hij speelt met sluitertijd technieken. Hij laat een herkenbare wereld zien op een wijze die in middels eigen waarneming ontastbaar is. Een vlucht uit de dagelijkse realiteit die ons omringt. Bevroren beelden van enkele minuten creëren een wereld die schijnbaar slechts met enkele stappen van de werkelijkheid verwijderd is, maar toch onbereikbaar blijkt.

Het werk van Thierry Vanhuysse is onderscheiden met diverse internationale prijzen waaronder de Prix de la Photography Paris en de Stark Awards en wordt inmiddels internationaal gepubliceerd en tentoongesteld.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen