headers_sec_3.png

Geboren 1943 in Bergisch-Gladbach Duitsland raakt Uwe Ommer op jonge leeftijd gefascineerd door fotografie. Op 14 jarige leeftijd krijgt hij zijn eerste camera. Met de beperkte middelen die hem ten dienste staan begint de jonge Ommer er lustig op los te experimenteren en al snel werkt Ommer zich op tot Persfotograaf voor lokale uitgevers.

In 1962 wint Uwe Ommer tijdens de Photokina de "Deutscher Jugend Photo Preis" en het jaar daarop vertrekt Uwe Ommer naar Parijs waar hij in 1966, op 23-jarige leeftijd, zijn eigen fotostudio opent. Al snel ontvangt Ommer veel lof voor zijn oeuvre en wordt zijn werk in diverse galerieën getoond, in 1979 gevolgd door een boek over het werk en leven van de kunstenaar.

In 1995 besluit de succesvolle Ommer zijn leven drastisch om te gooien. Al jaren broedt hij op een ongeëvenaard project: het aan de rand van het millennium vastleggen van allerlei soorten families uit alle bevolkingslagen op elk continent ter wereld. Ommer maakt van het project een persoonlijke uitdaging en gewapend met een Landrover, Rolleiflex camera, portable studio, landkaarten en een assistent trekt Ommer de wijde wereld in. In de 4 jaren die volgen doet Uwe Ommer 150 landen aan en interviewt en fotografeert hij meer dan 1000 families. Als Ommer in 2000 in Parijs terugkeert heeft hij de 'familie' in al zijn diversiteit en huidige vorm vastgelegd in een immense collectie van 1251 foto?s! Zijn droom wordt een monument waaruit blijkt dat de 'familie', ondanks verschillen in cultuur, geografie, taal of religie, één van de meest wonderbaarlijke en universele instituten is die de mensheid over de hele wereld in gemeen heeft. Taschen publiceert in 2000 Ommer's monument in een boek getiteld "1000 Families" en sindsdien reist de expositie "1000 Families" de hele wereld over, overal lof oogstend voor uitzonderlijke omvang van het project, de schoonheid van de foto?s en het bijna tastbare universele familiegevoel.

In 2002 wordt Uwe Ommer geëerd met de 'Honorary Fellowship to the Royal Photographic Society' voor de impact of his lifetime of work.

Eind 2007 verbaasd Uwe Ommer de kunstwereld wederom met een nieuw project: "Do it Yourself". Ommer bewapende vrouwelijke deelnemers met camera's en basis technische instructies en vroeg hen zichzelf te fotograferen zoals ze dat zelf wilden, om zo te zeggen bevrijd van het voyeuristische oog van de fotograaf. Ommer fungeert slechts als geestfotograaf door ze te helpen met de belichting en opstelling. Zo konden de modellen zich uitleven op de manier die ze zelf wilden, van sexy en uitdagend tot romantisch of eenvoudigweg puur zichzelf zijnde. Het omvangrijke project resulteerde in portretten van zeer diverse persoonlijkheden, van studenten tot kunstenaars, actrices, stylistes, danseressen, modellen, musici, docenten en nog veel meer. Het resultaat wordt door Taschen gepubliceerd en geeft de kijker een uiterst zeldzame blik op de manier waarop alledaagse vrouwen zichzelf zien, of zouden willen zien. Inmiddels wordt het werk uit Ommer's laatste project weer geëerd met exposities op vooraanstaande beurzen en in galeries door heel Europa.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1