Sebastian Burdon, ook wel bekend als Whatshisname, creëert intrigerende en verrassende sculpturen, prints en grootschalige publieke kunstwerken. De Poolse kunstenaar begon zijn avontuur op de vroege leeftijd van zeven jaar, toen hij met een iconische Atari 130 XE pixel voor pixel zijn eerste digitale kunstwerk maakte. In 2006 verhuisde hij naar Londen, waar hij eerst een aantal jaren als assistent werkte voor verschillende kunstenaars. Mede dankzij hun adviezen is hij een professionele carrière als kunstenaar gestart.

Al snel behaalde hij ook buiten het Verenigd Koninkrijk successen, door tentoongesteld te worden in steden zoals New York, Los Angeles, Hong Kong en Singapore. Zijn veelal speelse en ietwat provocerende door pop-art geïnspireerde kunstwerken ontvingen veel lof.

Burdon zegt zelf: “My work aims to show the unusual way of creative thinking by connecting the dots that already exist but have not yet been connected. The ideas that seem simple on the surface, but have never been executed before.”

Fun fact: Zijn kunstenaarsnaam is gebaseerd op een lied van Greenday, genaamd Whatshername.

De Kunsthuizen presenteren graag de “Gone..” serie: Een collectie van hoogwaardige prints die de wazige silhouetten van iconische animatiefiguren weergeven. De helden en idolen van onze jeugd die nu slechts vervaagde herinneringen zijn. Figuren die ons op jonge leeftijd enorm hebben beïnvloed, maar tegenwoordig lang niet zo relevant meer zijn. Vaak is de herinnering al zodanig vervaagd, dat we niet meer de precieze kleuren en vormen voor ons kunnen halen.

De figuren in de prints reiken hun hand naar de kijker, die vastgeplakt lijkt te zitten aan de voorkant van het werk. Alsof ze ons willen herinneren aan hun bestaan. Want zeggen ze “Vaarwel” omdat we allemaal volwassen zijn geworden, of is het meer een “Vergeet ons niet!”? Jij als toeschouwer bepaalt de persoonlijke boodschap van je jeugdidolen.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code