headers_sec_1.png

Wil Willemsen (Amsterdam, 1943)

Wil Willemsen is gefascineerd door mensen. Mensen op straat, op hun werk, in sport, hoe zij zich in groepen tot elkaar verhouden. Reeds op de Pedagogische Academie, toen zij nog een andere carrière voor ogen had, leerde zij scherp te observeren en deduceren.

Zij noteerde de methodieken die mensen gebruiken om te communiceren, zich binnen een groep te onderscheiden of juist om contact te leggen. Die notities kwamen haar later van pas op de Europäische Akademie in Trier en tijdens cursussen en werkweken op de werkplaats van het Van Goghmuseum, toen zij inmiddels besloten had zich volledig op de schilderkunst te storten.

Ook tijdens haar vele sessies op ateliers en tekentochten in steden (zij maakte onder andere werkreizen naar Griekenland, Frankrijk, Duitsland en Thailand) leerde zij deze manieren van communicatie om te zetten in kleurrijke, ritmische vertalingen.

Met krachtige streken geeft Wil Willemsen in felle kleuren de intermenselijke relaties weer van de figuren op papier en doek: mensengroepen bijeengebonden in ruige verfritmes. Haar werk laat de toeschouwer genoeg ruimte voor eigen interpretaties, al is het duidelijk dat zij haar figuren vooral emoties als nieuwsgierigheid, jaloezie en berusting wil laten uitstralen
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1