Willemien Brand doorliep The Design Academy te Eindhoven, waar zij in 1990 cum laude afstudeerde. Sindsdien is zij werkzaam als beeldend kunstenaar en ontwerper. Daarnaast geeft zij workshops in ‘Schilderen’ en ‘Communicatief Schetsen’ voor bedrijven.

Het beeldende werk van Willemien Brand lijkt een reflectie van het goedlachse en open karakter van de kunstenares zelf. Haar kunst wordt gekenmerkt door frisse en sprankelende kleuren. Haar simpel opgezette beesten en figuren zijn door hun krachtige omlijning energiek en vrolijk. Beweging of interactie wordt in elke compositie tot uitdrukking gebracht, hierin blijft ze op zoek naar de eenvoud van de figuren.

De gelaagdheid van de achtergronden in haar werk is karakteristiek voor haar schilderijen en deze fraaie opbouw versterkt de compositie en het kleurgebruik.

31 kunstwerken gevonden
31 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen