Willi Kissmer is geboren op 24 december 1951 in Duisberg, Duitsland.

Kissmers creatieve inslag uit zich al op vroege leeftijd. In eerste instantie in de muziekwereld waar hij gitaar speelde in een rockband. Op 20-jarige leeftijd besluit de kunstenaar echter zijn horizon te verbreden en begint hij aan de opleiding Grafische kunst aan de Folkwang Art School.

Tijdens zijn opleiding krijgt Willi Kissmer de mogelijkheid een eigen stijl van werken te ontwikkelen en zijn kennis van diverse complexe productietechnieken te verdiepen. Het duurt niet lang of het werk van de bevlogen Duitse kunstenaar valt ook de kunstwereld op en de eerste exposities waarin zijn werk wordt getoond zijn al snel een feit.

Willi Kissmer maakt bij de productie van zijn werk vaak gebruik van een combinatie van etstechnieken: aquatint, droge naald en mezzotint. Het werk van de kunstenaar is doorgaans figuratief en sensueel van aard. Zijn werk kenmerkt zich door een prachtige spanning die de door hem gemanipuleerde lichtval teweegbrengt op zijn object waarbij hij doorgaans het spel van model, lichtval en kledingstukken verkiest boven geheel naakt.

Het werk van Willi Kissmer wordt inmiddels geëxposeerd in de meest vooraanstaande galerieën van Europa, America en Rusland.

Aquatint

Een vaak gebruikte techniek van Willi Kissmer is de aquatint. Een aquatint is een etstechniek die in de afdruk geen lijnen maar vlakken oplevert. De etsplaat wordt bestoven met harskorrels en vervolgens verwarmd. De korrels smelten aan het metaal vast en vormen zo een afdeklaag vol kleine gaatjes. Het etsen gaat net als bij een gewone lijnets. Overal waar geen (zuurbestendig) hars zit, vreet het etszuur metaal weg, de gaatjes in de harslaag worden kleine putjes in de plaat. Nu kan de koperen etsplaat worden ingeïnkt, waarna alleen in de putjes inkt blijft zitten. Het resultaat na afdrukken is een grijs vlak op het papier. De grijstint hangt af van de etstijd: hoe langer de tijd, des te dieper de putjes en des te donkerder het grijs.

4 kunstwerken gevonden
Vor dem kamin I

Vor dem kamin I

Willi Kissmer € 840,00
70 cm x 95 cm € 12,60 p.m.
Langer Halbakt II

Langer Halbakt II

Willi Kissmer € 750,00
50 cm x 105 cm € 11,25 p.m.
Niet beschikbaar
Kleiner halbakt I

Kleiner halbakt I

Willi Kissmer € 450,00
30 cm x 35 cm € 6,75 p.m.
Niet beschikbaar
Kleiner halbakt II

Kleiner halbakt II

Willi Kissmer € 450,00
30 cm x 35 cm € 6,75 p.m.
4 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen