headers_sec_1.png

België - Oostende, 1949

William Sweetlove is een post-moderne kunstenaar van hedendaagse 'stillevens' met een enorme zucht om het alledaagse te observeren, consumeren en reproduceren.

William Sweetlove studeerde plastische kunsten in Gent. Hij werd reeds heel vroeg in zijn carrière bekroond met grote prijzen, zoals die van de Jonge Belgische Schilderkunst en de Europa-prijs voor Schilderkunst van de stad Oostende tot aan Internationale appreciaties en beurzen. Een volledige opsomming van zijn artistieke werkzaamheden vraagt inmiddels meer de een volledig boekwerk.

Tijdens de "Contemporary art triennial" in Knokke in 2003 ontmoet William Sweetlove het Noord Italiaanse kunstcollectief 'The Cracking Art Group'. Hoewel de leden van het collectief allen zeer divers en eigengereid zijn delen de kunstenaars een sterke hang naar het Dadaisme, het minimalisme, surrealisme en de pop art. De ontmoeting tussen Sweetlove en de Cracking Art Group resulteert in een eerste uitzonderlijke samenwerking: Cracking Art loves William Sweetlove.

De Cracking Art Group is inmiddels meer dan een groep gelijkgezinde kunstenaars. Het is een Movement aan het worden. Net zoals vroeger de Renaissance, het Futurisme, Arte Povera, Transavanguardia, wordt Arte Stupifacente (crazy art) de stroming van de Cracking Art.
De groep distantieert zich van de uitlopers van de Conceptuele kunst. De kunstenaars willen een betere, leukere en vooral kleurrijkere wereld achterlaten, waarbij niet geschuwd wordt hedendaagse controversiële vraagstukken aan de kaak te stellen.

De naam 'Cracking Art' ontleent de groep aan het door de kunstenaars gebruikte basismateriaal. Het basismateriaal waarmee gewerkt wordt is afkomstig van aardolie, een fossiel materiaal, ontstaan uit planten en natuurlijke resten. Door het moleculair kraken van het fossiele materiaal (cracking down) krijg je synthetische afgeleiden. PVC, plastiek, polyester en harsen. Door met deze materialen te werken ontstaat een fossiele kunst die biologisch niet afbreekbaar is, en die dus voor eeuwig kan blijven bestaan.

In 2007 vindt de opening van het Cracking Art Museum plaats in Biella (tussen Milaan en Torino), Italië. Voor het eerst in de geschiedenis zal een kunstenaarsgroep een eigen museum dirigeren. Het Cracking Art museum van ruim 9000m2 wordt opgedeeld in een vaste collectie "Arte Stupifacente", Cracking Art en 2000m2 voor wisselende tentoonstellingen van Jonge kunstenaars.

William Sweetlove exposeert inmiddels solo en met de Cracking Art Group wereldwijd en kent vaste vertegenwoordiging in onder andere Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Scandinavië, Turkije, de Verenigde Staten en België. Aan het werk van de kunstenaars zijn talloze boeken gewijd en het werk van William Sweetlove is, en wordt, inmiddels aangekocht door musea en de meest vooraanstaande particuliere- en bedrijfscollecties.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1