Veelgestelde vragen

Kunstuitleen voor bedrijven

Kunstuitleen biedt diverse voordelen:

 • Kunst kan van de werkplek een eigentijdse en inspirerende ruimte Het creëert niet alleen een positieve indruk bij klanten en bezoekers, maar draagt bij aan een motiverende werkomgeving voor de werknemers.
 • Kunstuitleen versterkt het merkimago en de identiteit van een bedrijf door kunstwerken te selecteren die de waarden en boodschap van het bedrijf weerspiegelen.
 • Variatie en flexibiliteit Kunstuitleen stelt bedrijven, en particulieren, in staat om regelmatig van kunstwerken te wisselen waardoor ze kunnen genieten van een breed aanbod in kunst en verschillende stijlen kunnen ontdekken. Hierdoor blijft de omgeving fris en dynamisch. Het biedt flexibiliteit om de werkruimte regelmatig te vernieuwen en te experimenteren met kunstwerken.
 • Kostenbesparing en geoptimaliseerde cashflow: In plaats van een relatief grotere investering bij aankoop van een kunstwerk, biedt kunstuitleen de mogelijkheid om een kunstwerk tegen relatief lage maandelijkse kosten te huren. Dit is ook interessant als je wilt experimenteren met verschillende stijlen of kunstenaars voordat je een mogelijke definitieve aankoopbeslissing neemt.

Het Kunsthuizen team adviseert en begeleidt bij het kiezen van de kunstwerken die passen bij uw wensen, ruimte en budget. U hoeft geen kennis van kunst te hebben; wat u ongetwijfeld wel weet is wat wel en niet passend is bij uw bedrijf. Daar beginnen we mee. Wij werken nauw samen met onze kunstenaars en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen waardoor we net dat unieke stuk kunnen toevoegen dat uw gekozen collectie nog meer eigen maakt. Daarnaast hebben we 20 jaar expertise opgebouwd in het inrichten van zowel bedrijfs- als particuliere ruimtes.

Mocht er interesse zijn dan helpen we u bij het begrijpen van de verschillende kunststromingen, technieken en kunstenaars. Dit verrijkt de kunstervaring.

Alle kunstwerken van De Kunsthuizen zijn beschikbaar voor kunstuitleen voor zowel bedrijven als voor particulieren.

We hanteren, onder voorbehoud van een enkele uitzondering, een minimale huurperiode van 1 jaar.

De collectie kan jaarlijks gewisseld worden. Wordt geen gebruik gemaakt van het wisselmoment dat wordt het contract met dezelfde termijn verlengd.

We hebben uw tijd nodig voor de eerste afspraak, welke doorgaans 1 – 1,5 uur duurt. Daarna ontvangt u van ons een concreet voorstel per ruimte. Uw feedback is hierop nodig, dat kan uitgebreid of heel concreet. Wat voor u werkt. Het team van De Kunsthuizen is erop ingericht om het verdere traject uit handen nemen. Uiteraard bent u van harte welkom om samen, met een eventuele kunstcommissie of collega’s, de collectie samen te stellen. Dit kan ook op locatie in 1 van onze galeries. De kracht van De Kunsthuizen is dat we met een flexibel team werken en we het helpen van iedere klant zien als maatwerk. We passen dit ook graag op uw situatie toe.

Uw bedrijf kan op verschillende manieren kunst selecteren voor kunstuitleen:

 • Onze Art Consultant maakt op basis van een afspraak op uw bedrijfslocatie een Collectie voorstel voor uw pand.
 • U kunt online kunst selecteren en uw voorkeuren verzamelen.
 • U kunt op afspraak komen in 1 van onze vestigingen.

Uiteraard is een combinatie van deze mogelijkheden ook mogelijk. Kijkt u voor meer informatie op www.kunsthuizen.nl/kunstuitleen-bedrijven/

Kijkt u op www.kunsthuizen.nl/kunstuitleen-bedrijven/ onder het kopje Financiële regelingen voor bedrijven en instellingen op een rijtje.

Uiteraard is het mogelijk de kunst aan te schaffen, dit kan direct bij aanvang maar dit kan ook op een later moment vanuit een lopende huurconstructie. De Kunsthuizen biedt een aantrekkelijk mogelijkheid om kunst aan te kopen, bijvoorbeeld doormiddel van onze kunstkoopregeling, business lease of huur/spaarkoop. Kijk hier voor de diverse constructies. Kijkt u op www.kunsthuizen.nl/kunstuitleen-bedrijven/ onder het kopje Financiële regelingen voor bedrijven en instellingen op een rijtje.

Nee, er zijn geen voorwaarden aan de hoeveelheid kunstwerken.

Uiteraard, deze wensen kunnen al in het eerste stadium besproken worden. Onze Art Consultant zal in het voorstel rekening houden met uw voorkeuren.

Het Kunsthuizen team komt de kunstwerken, op een afgesproken datum, bij u plaatsen. Plaatsing van de collectie kan over het algemeen binnen 2-3 weken na de definitieve opdrachtbevestiging maar is altijd in overleg.

De kunstwerken zijn verzekert tegen brand,- waterschade en diefstal. Er is een eigenrisico van toepassing van 250,- euro per kunstwerk. Bij schade gelieven binnen 1 week dit kenbaar te maken aan De Kunsthuizen.

Kunstuitleen voor particulieren

Kunstuitleen biedt de mogelijkheid om kunstwerken in huis te hebben zonder de uitgave die hoort bij het kopen van kunstwerken. In plaats van een groot bedrag te investeren in de aankoop van een kunstwerk, kun je kunstuitleen gebruiken om een kunstwerk voor een bepaalde periode te huren tegen een veel lagere prijs. Dit kan voordelig zijn, vooral als je wilt experimenteren met verschillende stijlen of kunstenaars voordat je een definitieve aankoopbeslissing neemt.

Met kunstuitleen kun je regelmatig van kunstwerken wisselen. Je kunt genieten van een breed scala aan kunstwerken en verschillende stijlen ontdekken. Als je behoefte hebt aan verandering of als je graag wilt experimenteren met verschillende kunstwerken in je leefruimte, biedt kunstuitleen je de flexibiliteit om je omgeving regelmatig te vernieuwen.
Het is belangrijk op te merken dat kunstuitleen en het kopen van kunstwerken complementair aan elkaar kunnen zijn. Sommige mensen vinden het fijn om kunstwerken te huren voordat ze besluiten om ze te kopen, terwijl anderen ervoor kiezen om zowel kunstuitleen als kunstaankopen in hun leven te integreren, afhankelijk van hun behoeften en voorkeuren.

Er is een minimale huurperiode van 6 maanden en er is geen maximale huurtermijn. Het huurcontract stopt op het moment dat u beslist om het werk te retourneren of om het werk aan te kopen.

U kunt het gehuurde kunstwerk op ieder moment binnen uw lopende huurcontract aankopen. Wat u hiervoor doet is contact opnemen met Kunsthuizen, dit kan middels een bezoek maar ook telefonisch of per mail. Als u een spaartegoed heeft opgebouwd wordt dit in mindering gebracht worden op uw aankoopbedrag.

Dat kan uiteraard online maar de beste keuze maakt u door een bezoek aan 1 of meerdere van onze Kunsthuizen.

Wij bieden geen abonnementsvorm aan. U betaald bij een lopende kunstuitleenovereenkomst een bedrag dat gerelateerd is aan de waarde van de kunst die u thuis heeft. De meest gangbare huurconstructie is de huur/spaar regeling waarbij u maandelijks 1% huurkosten betaald en 1% spaartegoed opbouw betaald. Concreet betaald u dus 2% van de waarde van het werk per maand, daarvan wordt de helft op uw spaartegoed bijgeboekt. Kijk voor de overige constructies op: www.kunsthuizen.nl/kunstuitleen-particulieren/.

De betaling wordt middels een automatische incasso in de laatste week van de maand gedaan.

U bouwt via de huur/spaar constructie een spaartegoed op. Voor de duidelijkheid: dit is geen afbetalingsregeling voor het kunstwerk dat u huurt. Het spaartegoed staat los van het kunstwerk dat u huurt en moet u zien als een bedrag waarmee u kunst kunt aankopen binnen onze collectie. Dat kán het kunstwerk zijn dat u huurt maar mag ook ieder ander werk zijn uit onze collectie.

Het huurcontract wordt niet automatisch gestopt als het spaartegoed de waarde van uw kunstwerk bereikt heeft.

Het omzetten van de huurconstructie in een aankoop is een handeling die door u geïnitieerd moet worden.

De hoogte van uw spaartegoed kunt u bij de details van de incasso inzien. Ook kunt u hiervoor uiteraard even bellen naar 1 van de Kunsthuizen.

Uw spaartegoed is wel inzetbaar voor:

 • aankoop van kunstwerken binnen onze collectie
 • aankoop van objecten / boeken en kunstcadeaubonnen binnen onze collectie

Uw spaartegoed is niet inzetbaar voor:

 • uitgekeerd worden in geld
 • ingezet worden voor maandelijkse huurtermijnen

Ja dat kan, na de minimale huurperiode van 6 maanden bent u vrij om te wisselen.

Sommige kunstwerken zijn te groot om zelf te vervoeren. Deze komen we bezorgen en/of ophalen. In de randstad bezorgen we gratis.

Wij hangen de kunstwerken niet voor u op. Dit dient u zelf te doen. Wel adviseren wij en bespreken we het uiteraard graag als u vragen heeft.

Gelukkig gebeurt dit niet zo vaak. Ontstaat er onverhoopt toch schade aan het door u gehuurde kunstwerk neemt U dan zo snel mogelijk contact met ons op om de details van de schade te bespreken. De volgende stap in dat proces is afhankelijk van de situatie. Een goede Inboedelverzekering dekt ook schade aan door u gehuurde zaken die zich in uw inboedel bevinden.

U kunt uw huurcontract op locatie, per mail of telefonisch opzeggen. We kunnen het huurcontract officieel stop zetten op het moment dat het kunstwerk in 1 van onze Kunsthuizen geretourneerd is.

Houdt u rekening met 1 maand opzegtermijn.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen