Kunstuitleen bedrijven

Bent u op zoek naar kunst in uw werkomgeving dan helpen wij u graag met een passend voorstel. Om uw wensen te kunnen omzetten in een helder en concreet voorstel maken wij graag een afspraak met u op locatie. Onze Art Consultant zal tijdens een kennismakingsgesprek samen met u de ruimtes doorlopen. Naar aanleiding van dit gesprek zal de Art Consultant vrijblijvend een voorstel maken waarin uw wensen op het gebied van zowel kunst als budget duidelijk naar voren komen. Dit voorstel kan vervolgens de basis zijn om binnen uw organisatie de beslissing verder te bespreken.

Als bedrijf of instelling kunt u gebruik maken van (een combinatie van) diverse, speciaal voor bedrijven en instellingen in het leven geroepen, uitleenmogelijkheden. Onderstaand treft u de diverse opties en de voor- en nadelen van de regelingen.

Kunstuitleen

U betaalt 1,26% huur over de waarde van de gehuurde collectie.

U bent vrij om per 12 maanden de collectie te wisselen.

Voordelen: Maximale flexibiliteit, alle kosten voor de uitleen (1,26%) zijn aftrekbaar.

Nadelen: Geen opbouw van spaartegoed of eigen collectie. (overigens behoudt u te allen tijde het recht de kunst aan te schaffen tegen de oorspronkelijke waarde)

Lenen + sparen

U betaalt totaal 3% over de waarde van de collectie. Deze is opgebouwd 1% kosten voor de uitleen en 2% is een spaartegoed wat wordt opgebouwd. Het spaartegoed kan worden aangewend voor de aanschaf van kunst naar keuze.

U bent vrij om per 12 maanden de collectie te wisselen.

Voordelen: Maximale flexibiliteit, kosten voor de uitleen (1%) is aftrekbaar. Snelle opbouw van spaartegoed aanwendbaar voor aankoop van kunst.

Nadelen: Bij aanschaf kunst staat de kunst voor het volle aanschafbedrag op de balans (is daarna wel jaarlijks af te schrijven).

Artlease

Bij operationele Kunstlease betaald u een vast maandbedrag. De looptijd van de uitleenperiode bedraagt 60 maanden en na deze periode heeft u het recht de stukken te kopen voor (het aantrekkelijke bedrag!) van 20% van de oorspronkelijke waarde.

Het staat u vanzelfsprekend ook vrij om een geheel nieuwe collectie te leasen of de overeenkomst natuurlijk kostenloos te beëindigen.

Voordelen: De maandbedragen worden volledig als kosten geboekt én aan het einde van de looptijd mogen de stukken tegen 20% van de aanvangswaarde gekocht worden. (voor dit bedrag staan ze dan ook op de balans en eventueel overname in privé wordt hierdoor aantrekkelijk).

Nadelen: De regeling is minder flexibel. De looptijd is vast 60 maanden en er wordt geen spaartegoed opgebouwd (wel een recht tot aankoop van de geleasde collectie). Tussentijds wisselen is niet mogelijk.

Kunst kopen

U betaalt 25% van de waarde van de collectie aan en voldoet de rest d.m.v. een renteloze afbetaling in 12 termijnen.

Voordelen: Geen uitleenkosten en snelle opbouw eigen kunstcollectie.

Nadelen: Geen flexibiliteit van wisseling en uitleen.

Werkwijze

Volledig persoonlijke begeleiding door een klein team, van eerste kennismaking tot inrichting:

Inventarisatie

Inventarisatie

Onze Art Consultant komt geheel vrijblijvend bij u langs, inventariseert uw persoonlijke voorkeuren en behoeftes en vormt een beeld welke kunstenaars het beste zouden kunnen aansluiten bij uw organisatie.

Voorstel

Voorstel

U ontvangt binnen een week een compleet voorstel met daarin toelichting op de collectiekeuze ingedeeld per ruimte. Per kunstwerk is dit gespecificeerd met een helder overzicht van de kosten.

Beslissen

Beslissen

Op basis van het projectvoorstel kunt u intern gemotiveerd een verdere beslissing nemen, of eventuele nadere wensen specificeren.

Inrichten

Inrichten

Na akkoord wordt uw organisatie, op het afgesproken moment, ingericht.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan nu contact met ons op!
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen