headers_sec_1.png

De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Nergens treft u zo’n grote, direct beschikbare collectie hedendaagse kunst waarbij u naast koop ook kunt kiezen voor aantrekkelijke uitleen mogelijkheden.

 • Hoe werkt het?

  Heel simpel: U kunt bij elk kunstwerk (zowel in Amsterdam, Leiden, Delft, Breda als Apeldoorn!) kiezen of u het wil kopen of lenen. Als u op het betreffende kunstwerk naar keuze “klikt” ziet u het aankoopbedrag of de maandelijkse leen-termijn.

  Indien u kiest voor lenen betaalt u een klein maandbedrag, gerelateerd aan de aankoopwaarde van het kunstwerk: 2% voor de opbouw van een spaartegoed en 1% kosten voor de uitleen.

 • Kooprecht

  Het door u gespaarde bedrag kunt u te allen tijde gebruiken voor een aankoop van een kunstwerk naar keuze. De minimale looptijd van de uitleenovereenkomst is 6 maanden en u mag het zo lang houden als u wilt! Bent u aan het kunstwerk gehecht, dan heeft u altijd het recht om het te kopen tegen de oorspronkelijke prijs minus het door u opgebouwde spaartegoed. Bent u er op uitgekeken of ziet u iets wat u nog mooier vindt? Geen probleem, dan ruilt u het gewoon voor een ander kunstwerk naar keuze.

 • Switchen

  Absoluut uniek in Nederland is de mogelijkheid om binnen onze kunstuitleen te “switchen” tussen de Kunstcollecties van Amsterdam, Leiden, Delft, Breda en Apeldoorn! Woont u in Leiden en ziet u een werk in Breda wat u bevalt... geen probleem, we halen het graag geheel vrijblijvend even voor u naar Leiden. Ook het door u opgebouwde spaartegoed kunt u aanwenden op alle locatie's van De Kunsthuizen. Zo wordt u niet beperkt in de besteding van uw spaarbedrag en heeft u toegang tot de meest uitgebreide hedendaagse kunstcollectie van Nederland!

 • Maandbedrag

  Stel u ziet een kunstwerk van Corneille met een aankoopwaarde van 495,- euro dat u wilt lenen. Uw maandbedrag wordt dan als volgt berekend:

  Aankoopwaarde: euro 495,00 

  Spaarbedrag 2%: euro 9,90 p/m 

  Kosten uitleen 1%: euro 4,95 p/m 

 • Na 1 jaar kopen

  Stel u wilt het kunstwerk (of een ander kunstwerk) na 1 jaar kopen.

  Aankoopwaarde: euro 495,00 

  Spaarbedrag: af: euro 118,80 

  U betaalt slechts: euro 376,20 

 • Belegging

  Bij de keuze voor uitleen bestaat uw maandbedrag dus voor het grootste gedeelte uit de opbouw van een spaartegoed voor een kunstwerk naar keuze. Bovendien krijgt u het recht om het door u geleende kunstwerk altijd aan te schaffen tegen de oorspronkelijke aankoopwaarde. Zo wordt uw geleende kunstwerk tevens een mooie belegging! 

 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1