Kunstuitleen particulieren

Hoe werkt het?

Heel simpel: U kunt bij elk kunstwerk, binnen onze collectie, kiezen of u het wil kopen of lenen. Als u op het  kunstwerk naar keuze “klikt” ziet u het aankoopbedrag of de maandelijkse leen-termijn.

Indien u kiest voor lenen betaalt u een maandbedrag, gerelateerd aan de aankoopwaarde van het kunstwerk: 2% voor de opbouw van een spaartegoed en 1% kosten voor de uitleen.

Kooprecht

Het door u gespaarde bedrag kunt u ten allen tijde gebruiken voor een aankoop van een kunstwerk naar keuze. De minimale looptijd van de uitleenovereenkomst is 6 maanden en u mag het zo lang houden als u wilt! Bent u aan het kunstwerk gehecht, dan heeft u altijd het recht om het te kopen tegen de oorspronkelijke prijs minus het door u opgebouwde spaartegoed. Bent u er op uitgekeken of ziet u iets wat u nog mooier vindt? Geen probleem, dan ruilt u het gewoon voor een ander kunstwerk naar keuze.

Switchen

Absoluut uniek in Nederland is de mogelijkheid om binnen onze kunstuitleen te “switchen” tussen de Kunstcollecties van Amsterdam, Leiden en Breda! Woont u in Leiden en ziet u een werk in Breda wat u bevalt… geen probleem, we halen het graag geheel vrijblijvend even voor u naar Leiden. Ook het door u opgebouwde spaartegoed kunt u aanwenden op alle locatie’s van De Kunsthuizen. Zo wordt u niet beperkt in de besteding van uw spaarbedrag en heeft u toegang tot de meest uitgebreide hedendaagse kunstcollectie van Nederland!

Belegging

Bij de keuze voor uitleen bestaat uw maandbedrag dus voor het grootste gedeelte uit de opbouw van een spaartegoed voor een kunstwerk naar keuze. Bovendien krijgt u het recht om het door u geleende kunstwerk altijd aan te schaffen tegen de oorspronkelijke aankoopwaarde. Zo wordt uw geleende kunstwerk tevens een mooie belegging!

Maandbedrag

Stel u ziet een kunstwerk van Corneille met een aankoopwaarde van 495,- euro dat u wilt lenen. Uw maandbedrag wordt dan als volgt berekend:

Aankoopwaarde: euro 495,00

Spaarbedrag 2%: euro 9,90 p/m

Kosten uitleen 1%: euro 4,95 p/m

Na 1 jaar kopen

Stel u wilt het kunstwerk (of een ander kunstwerk) na 1 jaar kopen.

Aankoopwaarde: euro 495,00

Spaarbedrag: af: euro 118,80

U betaalt slechts: euro 376,20

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code