Fraaie originele foto van de Spaanse fotograaf – kunstenaar Jaime Ibarra. Hoogwaardige C-Print op Hahnemuller papier, voorzien van zuurvrij passe-partout en mooie bijpassende zwart-houten lijst. Oplage 75 stuks, achterzijde gesigneerd en genummerd door de kunstenaar!

Deze foto is eventueel ook verkrijgbaar afgedrukt in Di-bond achter plexiglas met aluminium ophangframe in het formaat 150x100cm voor Euro 990,-.

 

Jaime Ibarra focust zich, op een enkele uitzondering na, alleen op kunstfotografie. Dit maakt hem in zijn vakgebied vrij uniek daar de meeste fotografen vrij werk vervaardigen met als basis een vertegenwoordiging in de fashion-, rapportage- en reclame fotografie. Gevraagd naar grote voorbeelden of bronnen van inspiratie geeft Ibarra aan niet veel tijd te besteden aan het kijken naar het werk van andere kunstenaars. “Op het gebied van visuele creativiteit verkies ik om mijn gedachten zoveel als mogelijk zuiver te houden, zodat die niet beïnvloed wordt door anderen”. Een echte bron van inspiratie is muziek. De stemmingen die door muziek worden geschilderd, de kleuren die het oproept, het verhaal van goed geschreven teksten. Zoals Ibarra het zelf verwoordt, “Voor mij is fotografie zoals schilderen, maar met stemming in plaats van verf”.

Als fotograaf hecht Ibarra meer waarde aan zijn vermogen te communiceren met zijn model of onderwerp dan high-end camera’s of uitrusting. Ibarra werkt uitsluitend met professionele modellen die hem in staat stellen zijn concepten in beeld te vertalen. Verlichting haalt hij uit elke bron die hem daarbij op dat moment voorhanden is; de zon, kaarsen, lichtreclame een lantaarn. Zijn studio is meestal een eenvoudige lege muur waarbij een nabijgelegen raam licht over het onderwerp laat vallen.

Naast deze pure vorm van fotografie maakt Ibarra soms ook gebruik van zijn ruime ervaring als grafisch vormgever om met samengesteld beeld een geheel andere wereld te creëren. Een wereld, qua compositie en kleurtonen, ver buiten bereik van een studio opname. Het stelt Ibarra in staat de toeschouwer deelgenoot te maken van zijn adembenemende visie en verbeelding en fantasie

Eigenschappen

Type

Fotografie
Genre
Fotografie
Jaar
2018
Grootte (BxHxD)
70 cm x 50 cm x 3 cm
Oriëntatie
Liggend
Serie nr.
75
Status
Beschikbaar
Prijs
€ 260,00
Of maak gebruik van onze uitleen- of kunstkoop:
Uitleen A
€ 3,90 p.m.
Uitleen B
€ 5,20 p.m.
waarvan u spaart € 2,60
Uitleen C
€ 7,80 p.m.
waarvan u spaart € 5,20
Kunstkoop
Aanbetaling € 65,00
+ 18 termijnen van € 10,83
Boxing kitty
Boxing kitty

Jaime Ibarra Boxing C-print op Hahnemuller papier ingelijst 70x50cm oplage75 Euro260

Boxing kitty

Jaime Ibarra expositie Kunsthuizen 03

Boxing kitty

Jaime Ibarra expositie Kunsthuizen 02

Boxing kitty

Jaime Ibarra Boxing C-print op Hahnemuller papier ingelijst 70x50cm oplage75 Euro260 detail01

    Locaties

  • Amsterdam
  • Breda
  • Leiden

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code