Originele foto van Micha Klein uit 2002 getiteld “Culture Clash Block Party”. Het stuk werd voor het eerst tentoongesteld tijdens de prestigieuze Biënnale in Venetië in 2002. Cibachrome print op frame. Oplage 3 stuks.

Micha Klein is heden ten dage Nederlands meest bekende computerkunstenaar en geniet een grote bekendheid in de rest van de wereld. In 1989 studeert hij als eerste artiest met een diploma van computergrafiek af door middel van computer gegenereerde dia’s en een 16 minuten durende computervideo. Micha Kleins werk was zijn tijd ver vooruit en zijn oeuvre vormt een belangrijke bron van inspiratie voor de huidige generatie digitale kunstenaars.

1998 hield het Groningermuseum een retrospectieve van 10 jaar virtuele kunst van Micha Klein. Ondermeer de series Rainbow children, Among elves, en Artificial Beauties werden tentoongesteld. Na de expositie in het Groningermuseum volgde shows in grote musea in Londen, Tokio, Milaan, San Francisco e.a. Het werk van Micha Klein is vertegenwoordigd in collecties van het LACMA Los Angeles, Denver Art Museum, Arken Museum Danmark, Museum fur Kunst und Gewerbe Hamburg, Groninger Museum, Stedelijk Museum Amsterdam, Amsterdam Historical Museum, en in diverse vooraanstaande internationale collecties.

Eigenschappen

Type

Fotografie
Genre
Figuratief
Jaar
2002
Grootte (BxH)
300 cm x 140 cm
Oriëntatie
Liggend
Serie nr.
3
Status
Niet beschikbaar

    Locaties

  • Amsterdam
  • Breda
  • Leiden

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code