Damien Hirst!

Expositie, Kunsthuis Amsterdam

Damien Hirst (Bristol, 7 juni 1965), één van ‘s werelds bekendste levende hedendaagse kunstenaars. Zelden oncontroversieel door zijn extreme en buitensporige vorm van kunst, decadent naar klassieke schoonheid, een zoektocht van het inwendige naar het conceptuele. Damien Hirst viert het leven, afgezet tegen het dringende einde. Metaforen van geneesmiddelenleer en artsenkennis, media propaganda en het vervreemden van de natuur komen terug in de vorm en inhoud van zijn werk. Met invloeden van Francis Bacon tot Engelse punk en de popart van de jaren 60. De media associeert zijn werk met de dood maar Hirst maakt net zo goed werk met betrekking op liefde, vaak met haast poëtische benadering.

Kunsthuis Amsterdam toont met de indrukwekkende expositie ‘Damien Hirst!’ een niet eerder vertoonde selectie van ruim 75 recente werken van de fameuze Britse kunstenaar.

Kunsthuis Amsterdam
Damien Hirst!
08.10.2016 – 30.10.2016
Gratis toegang.

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam

“I am aware of mental contradictions in everything, like: I am going to die and I want to live forever. I can’t escape the fact and I can’t let go of the desire”

Eigenschappen

Type

Zeefdruk
Genre
Abstract
Oriëntatie
Staand
Serie nr.
expositie
Status
Beschikbaar

    Locaties

  • Amsterdam
  • Breda
  • Leiden

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code