Fraaie serie van 16 originele contactprints uit het door Taschen gepubliceerde project “Do it yourself” van Uwe Ommer: Ommer bewapende vrouwelijke deelnemers met camera’s en vroeg hen zichzelf te fotograferen zoals ze dat zelf wilden, om zo te zeggen bevrijd van het voyeuristische oog van de fotograaf. Ommer fungeert slechts als “geestfotograaf” door ze te helpen met de belichting en opstelling. Zo konden de modellen zich uitleven op de manier die ze zelf wilden, van sexy en uitdagend tot romantisch of eenvoudigweg puur zichzelf zijnde.

Het omvangrijke project resulteerde in portretten van zeer diverse persoonlijkheden, van studenten tot kunstenaars, actrices, stylistes, danseressen, modellen, musici en docenten en geeft de kijker een uiterst zeldzame blik op de manier waarop alledaagse vrouwen zichzelf zien, of zouden willen zien.

Het werk van Ommer wordt inmiddels getoond op vooraanstaande beurzen en in galeries door heel Europa en in 2002 wordt Uwe Ommer geëerd met de “Honorary Fellowship to the Royal Photographic Society” voor de “impact of his lifetime of work”.

Eigenschappen

Type

Origineel
Genre
Fotografie
Jaar
2008
Grootte (BxHxD)
40 cm x 50 cm x 5 cm
Oriëntatie
Staand
Serie nr.
unica
Status
Beschikbaar
Prijs
€ 2.100,00
Of maak gebruik van onze uitleen- of kunstkoop:
Uitleen A
€ 31,50 p.m.
Uitleen B
€ 42,00 p.m.
waarvan u spaart € 21,00
Uitleen C
€ 63,00 p.m.
waarvan u spaart € 42,00
Kunstkoop
Aanbetaling € 525,00
+ 18 termijnen van € 87,50

    Locaties

  • Amsterdam
  • Breda
  • Leiden

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code