Originele foto in beperkte oplage van de jonge Nederlandse fotograaf – kunstenaar Elmar Dam. De foto is hoogwaardig afgedrukt achter plexiglas en voorzien van aluminium frame waardoor de foto ‘zwevend’ aan de muur komt.

Het werk van Elmar Dam weerspiegelt de rijke fantasie van de kunstenaar die schuilt in de fotograaf. Als groot voorbeeld ziet Elmar het werk en gedachtengoed van Gaudi. De vormen, de fantasie, de grootsheid en de waanzin. In dit aspect van visuele storytelling ligt de uitdaging voor Elmar, het verhaal vertellen met één frame. Daarbij schuwt hij niet om net even wat verder terug in de tijd te gaan met zijn foto’s en vind hij het fantastisch vintage, surrealistische en geënsceneerde beelden te creëren.

Elmar daagt de kijker uit zijn eigen gedachte te vormen bij elk frame wat hij voorspiegelt. Hij tilt de sluier slechts lichtjes op en staat de aanschouwer toe een glimp op te vangen van zijn surrealistisch geënsceneerde wereld en daarbij zijn eigen gedachte te vormen. Wat ging vooraf aan het moment en welke toekomst zal het kennen? Dit zogenaamde open einde in de verhaallijn van Elmar Dam zorgt voor een beeld wat de kijker triggert, waardoor je net even langer stil blijft staan.

Eigenschappen

Type

Fotografie
Genre
Figuratief
Jaar
2014
Grootte (BxHxD)
150 cm x 100 cm x 3 cm
Oriëntatie
Liggend
Serie nr.
50
Status
Beschikbaar
Prijs
€ 1.190,00
Of maak gebruik van onze uitleen- of kunstkoop:
Uitleen A
€ 17,85 p.m.
Uitleen B
€ 23,80 p.m.
waarvan u spaart € 11,90
Uitleen C
€ 35,70 p.m.
waarvan u spaart € 23,80
Kunstkoop
Aanbetaling € 297,50
+ 18 termijnen van € 49,58

    Locaties

  • Amsterdam
  • Breda
  • Leiden

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code