Van der Werf reisde in het najaar van 2010 af naar India. In een land van extreme contrasten tussen welvaart en armoede wordt Ron van der Werf geraakt door de uitzonderlijke gastvrijheid en fragiele schoonheid van de allerarmsten in de slumbs van Jaipur en Udaipur. De kracht en levensvreugde van de zogeheten “untouchables” en een onuitputtelijke bron van indrukken inspireerde Ron van der Werf tot het project “Indian soil”; een bijzondere serie abstracte schilderijen en monotypes die hij vervaardigde tijdens zijn verblijf.

De monotype “Jaipur II” beslaat een serie van 28 werken seriematig door Ron van der Werf vervaardigd op 1000 grams lokaal geschept papier. De stukken zijn opgebouwd met een mix van materialen en technieken, aangevuld met subtiele details en lokale materie en pigmenten. Door de handmatige reproductietechniek is elk stuk in detail toch weer originaal. De stukken zijn bijzonder fraai zwevend opgelegd ingelijst in handgemaakte houtkleurige lijsten voorzien van exclusief museumglas.

Eigenschappen

Type

Zeefdruk
Genre
Abstract
Jaar
2010
Grootte (BxHxD)
110 cm x 70 cm x 3 cm
Oriƫntatie
Liggend
Serie nr.
xx/28
Status
Beschikbaar
Prijs
€ 875,00
Of maak gebruik van onze uitleen- of kunstkoop:
Uitleen A
€ 13,13 p.m.
Uitleen B
€ 17,50 p.m.
waarvan u spaart € 8,75
Uitleen C
€ 26,25 p.m.
waarvan u spaart € 17,50
Kunstkoop
Aanbetaling € 218,75
+ 18 termijnen van € 36,46

    Locaties

  • Amsterdam
  • Breda
  • Leiden

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code