We hebben 3 zeldzaam mooie stukken van Karel Appel aan onze collectie mogen toevoegen. Het betreft 3 houtsnede’s uit 1978 uit de “Cirque”-serie.

De “Cirque”-serie prenten omvat 30 verschillende aquagravures/houtsnede’s rond het thema circus. De prenten zijn gedrukt in een bijzondere druktechniek die voor zover bekend alleen Karel Appel ooit heeft toegepast. Het precieze procédé heeft hij altijd geheim gehouden. De techniek zou als reliëfdruk kunnen worden beschreven waarbij diverse materialen als mal werden gebruikt waaronder hout en gips. Het papier werd in drijfnatte staat bedrukt. De “Cirque”-serie is de meest prestigieuze en meest bewerkelijke grafiekserie die Karel Appel ooit produceerde en de stukken zijn wereldwijd in de meest vooraanstaande collecties opgenomen.

De stukken zijn prachtig ingelijst in zeer exclusieve handgemaakte zilverkleurige lijsten en de provenence van de stukken is vanzelfsprekend aanwezig.

**Op dit stuk is een optie verleend**

Eigenschappen

Type

Litho
Genre
Figuratief
Jaar
1978
Grootte (BxH)
85 cm x 105 cm
Oriëntatie
Staand
Serie nr.
13/130
Status
Niet beschikbaar
Prijs
€ 3.850,00
Of maak gebruik van onze uitleen- of kunstkoop:
Uitleen A
€ 57,75 p.m.
Uitleen B
€ 77,00 p.m.
waarvan u spaart € 38,50
Uitleen C
€ 115,50 p.m.
waarvan u spaart € 77,00
Kunstkoop
Aanbetaling € 962,50
+ 18 termijnen van € 160,42

    Locaties

  • Amsterdam
  • Breda
  • Leiden

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code