Op zaterdag 21 en zondag 22 september verwelkomt Kunsthuis Leiden de geroemde fotograaf Jimmy Nelson, die ons met de expositie Homage to Humanity meeneemt op zijn talloze adembenemende reizen naar s werelds laatst overgebleven inheemse volkeren. Daarnaast verzorgt hij een unieke lezing in de Hooglandse Kerk waar Jimmy Nelson ons een kijkje achter de schermen van spectaculaire reizen gunt, nooit eerder vertoond (video) materiaal zal laten zien en voor het eerst zijn visie en plannen voor de toekomst zal ontvouwen.

Jimmy Nelson toont met zijn bewonderenswaardige fotografie een eerbetoon aan de diversiteit en schoonheid van meer dan dertig inheemse samenlevingen. Ondanks de verschillende manieren van leven, praten en kleden, laat hij ons juist stilstaan bij de overeenkomsten tussen de inheemse stammen en de westerse wereld. Ervaar zelf hoe de fotograaf op een intieme wijze de culturele trots, kracht en energie van de geportretteerden heeft vastgelegd!

De foto’s komen volledig tot leven door het gebruik van zijn nieuw ontwikkelde Companion App. Scan de foto’s in zijn gelijknamige boek óf tijdens het bezoeken van de expositie en begeef je even tussen de onaangetaste landschappen van de Sharchop in Buthan tot aan de Mundari in Zuid-Soedan. Laat je verbazen en inspireren door ingesproken reisverslagen van Jimmy in combinatie met buitengewoon videomateriaal. Kom dichter bij zijn drijfveer en missie dan ooit tevoren.

Kunsthuis Leiden heeft het genoegen u uit te nodigen voor de lezing van Jimmy Nelson, ondersteund met nieuw en niet eerder vertoond video- en fotomateriaal. Hierna volgt de opening van de tentoonstelling en een signeersessie van de exclusieve Limited edition versie van het boek Homage to Humanity, verkrijgbaar bij Kunsthuis Leiden. Toegang tot de tentoonstelling is gratis, Tickets voor de lezing en booksigning zijn verkrijgbaar via: www.kunsthuizen.nl/jimmynelson   

 

Zaterdag 21 September

12.00 – 13.00    Lezing in de Hooglandse Kerk

13.30 – 15.30    Book signing in Kunsthuis Leiden

 

JIMMY NELSON – ‘HOMAGE TO HUMANITY’

21.09.2019 – 20.10.2019

 

Kunsthuis Leiden

Nieuwstraat 35

2312 KA Leiden

www.kunsthuizen.nl

info@kunsthuizen.nl

 

Kunsthuis Leiden is van woensdag t/m zondag geopend voor publiek. Meer informatie vindt u op www.kunsthuizen.nl

Eigenschappen

Type

Fotografie
Genre
Fotografie
Jaar
2019
Oriëntatie
Staand
Status
Beschikbaar
Lezing & Booksigning
Lezing & Booksigning

126.19269-JimmyNelson_Post_Lezing

Lezing & Booksigning

126.19269-JimmyNelson_Post_Booksigning

    Locaties

  • Amsterdam
  • Breda
  • Leiden

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code