Mart Visser schildert, bouwt en vormt al sinds de academietijd koppen, tronies, gelaatsuitdrukkingen. Geen portretten maar vormen en associaties van het gezicht, soms expressief, dan weer vervaagd of minimalistisch neergezet. Structuur, reliëf en liefde voor oude verweerde materialen. Voor Visser is zijn werk een ode aan creatie. ‘Het laten ontstaan, intuïtief, niet gehinderd door grenzen van het 2-dimensionale of voorgeschreven regels.’
De carrière van Mart Visser als couturier gaat over het aankleden van een individu. Zijn kracht ligt hier in de persoonlijke aandacht die hij kan geven aan de vrouw die hij kleed. Hij is in staat een oorspronkelijk idee van een klant te vertalen naar een driedimensionale creatie waar structuur, textuur en techniek kenmerkend zijn voor zijn designs.

De kunst van Mart Visser komt op een vergelijkbare manier tot stand, ieder werk is een persoonlijke reflectie van de persoonlijke ontmoetingen die deze multidisciplinaire kunstenaar beleeft. Elk werk heeft een compleet eigen textuur en ontstaat door verschillende technieken toe te passen.

Het contrast tussen het ‘delicate design’ van zijn haute couture en de grofheid van zijn artwork is ogenschijnlijk. Zowel het kleurenpalet als de dynamiek in verschillend materiaalgebruik is terug te vinden in zijn beide disciplines. De meest belangrijke samenhang is zijn kracht in staat te zijn het individu aan te voelen en hier een driedimensionale draai aan te kunnen geven.

Visser heeft er bewust voor gekozen geen titels te verbinden aan zijn kunst. Hij wilt zijn publiek graag de mogelijkheid geven tot persoonlijke interpretatie.

Eigenschappen

Type

Origineel
Genre
Figuratief
Jaar
2018
Grootte (BxH)
100 cm x 155 cm
Oriëntatie
Staand
Serie nr.
nvt
Status
Beschikbaar
Prijs
€ 7.200,00
Of maak gebruik van onze uitleen- of kunstkoop:
Uitleen A
€ 108,00 p.m.
Uitleen B
€ 144,00 p.m.
waarvan u spaart € 72,00
Uitleen C
€ 216,00 p.m.
waarvan u spaart € 144,00
Kunstkoop
Aanbetaling € 1.800,00
+ 18 termijnen van € 300,00

    Locaties

  • Amsterdam
  • Breda
  • Leiden

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code