headers_sec_2.png

Omschrijving

Mart Visser schildert, bouwt en vormt al sinds de academietijd koppen, tronies, gelaatsuitdrukkingen. Geen portretten maar vormen en associaties van het gezicht, soms expressief, dan weer vervaagd of minimalistisch neergezet. Structuur, reliëf en liefde voor oude verweerde materialen. Voor Visser is zijn werk een ode aan creatie. ‘Het laten ontstaan, intuïtief, niet gehinderd door grenzen van het 2-dimensionale of voorgeschreven regels.’

De carrière van Mart Visser als couturier gaat over het aankleden van een individu. Zijn kracht ligt hier in de persoonlijke aandacht die hij kan geven aan de vrouw die hij kleed. Hij is in staat een oorspronkelijk idee van een klant te vertalen naar een driedimensionale creatie waar structuur, textuur en techniek kenmerkend zijn voor zijn designs.

De kunst van Mart Visser komt op een vergelijkbare manier tot stand, ieder werk is een persoonlijke reflectie van de persoonlijke ontmoetingen die deze multidisciplinaire kunstenaar beleeft. Elk werk heeft een compleet eigen textuur en ontstaat door verschillende technieken toe te passen.

Het contrast tussen het ‘delicate design’ van zijn haute couture en de grofheid van zijn artwork is ogenschijnlijk. Zowel het kleurenpalet als de dynamiek in verschillend materiaalgebruik is terug te vinden in zijn beide disciplines. De meest belangrijke samenhang is zijn kracht in staat te zijn het individu aan te voelen en hier een driedimensionale draai aan te kunnen geven.

Visser heeft er bewust voor gekozen geen titels te verbinden aan zijn kunst. Hij wilt zijn publiek graag de mogelijkheid geven tot persoonlijke interpretatie.

Eigenschappen

Type Origineel
Genre Figuratief
Grootte 75 x 110 CM
Orientatie Staand
Serie nr. nvt
Status Beschikbaar
Prijs € 6.800,00

Of maak gebruik van onze uitleen- of kunstkoop:

Uitleen A: € 102,00 p.m.
Uitleen B: € 136,00 p.m. waarvan u spaart € 68,00 p.m.
Uitleen C: € 204,00 p.m. waarvan u spaart € 136,00 p.m.
Kunstkoop: aanbetaling € 1.700,00
+ 18 termijnen van € 283,33

Locaties

 • Amsterdam
 • Apeldoorn
 • Breda
 • Delft
 • Leiden

Interesse?

 1. Naam*
  U heeft geen naam opgegeven
 2. E-mailadres*
  E-mailadres is niet ingevuld of is verkeerd
 3. Telefoonnummer*
  Telefoonnummer is niet ingevuld of is verkeerd
 4. Ik ben geïnteresseerd om*
  Selecteer een onderwerp
 5. Beveiliging*
  Beveiliging
    VerversBeveiliging is incorrect
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1