headers_sec_3.png

Omschrijving

Fotograaf Michel Comte maakt debuut in Nederland met zijn expositie

Van vrijdag 16 november tot zondag 9 december toont Kunsthuis Amsterdam het werk van een van ’s werelds meest beeldbepalende fotografen van de jaren ‘90 en 2000: Michel Comte.

De wereldberoemde fotograaf Michel Comte maakt zijn opwachting in Nederland met de solo expositie ‘Thirty Years and 5 minutes’ bij Kunsthuis Amsterdam. De expositie toont een uitzonderlijke selectie foto’s waarmee Comte een gezicht gaf aan de jaren ’90 en 2000. Gisele Bundchen, Daryl Hannah, Miles Davis, Mike Tyson, Sofia Coppola, Naomi Campbell Claudia Schiffer, Helena Christensen, Don King; het zijn slechts enkele namen die de revue passeren in een tentoonstelling die een uniek beeld geeft van het werk van een van de meest gevraagde mode- en magazine fotografen ter wereld.

‘Thirty Years and 5 minutes’ van Michel Comte opent op 17 November 2018 voor het publiek.
Toegang tot de tentoonstelling is gratis.

Gevraagd naar het geheim van de fotograaf Michel Comte antwoord hij, “de magie van een goede foto ontstaat als 30 jaar oefenen en ervaring samenvalt met de snap op het moment dat je de foto maakt. De perfecte foto maken kost dus eigenlijk 30 jaar en 5 minuten.”

Over Michel Comte
Geboren in Zürich, Zwitserland (1954), en autodidact in de kunst van fotografie, ontving Comte zijn eerste internationale reclame opdracht in 1979 van Karl Lagerfeld voor het modehuis van Chloe.
Binnen een paar jaar groeide Comte uit tot 1 van ’s werelds meest gevraagde mode- en magazine fotografen met campagnes voor prestigieuze merken als Armani, Dolce & Gabbana, Nike en Lancôme, Hij ontwikkelde een onmiskenbare stijl en zijn foto's verschijnen in internationale magazines zoals Vogue, Vanity Fair en Harper’s Bazaar.

Michel Comte begon zijn carrière in het restaureren van hedendaagse kunst en specialiseerde zich in het werk van Andy Warhol en Yves Klein. Dit gaf de basis voor een begrip van de omgeving van een wereld die veel groter is dan fotografie. Het gaf Comte de diepgang om naar mode en stijl te kijken als een vooruitstrevende kunstvorm die altijd in ontwikkeling is. Ook op het gebied van reportagefotografie heeft Comte de afgelopen jaren heeft een uitzonderlijk oeuvre opgebouwd. In dienst van het Internationale Rode Kruis (IRC) reisde hij naar Irak, Afghanistan, Bosnië en Afrika om beelden vast te leggen die de gruwelen van oorlog en hongersnood krachtig weergeven. In 2004 startte Michel Comte een eigen stichting met als doel om mensen in de derde wereld toegang te geven tot drinkwater.

Van modefotografie voor Vogue tot het werken voor het Rode Kruis, fotograaf Michel Comte heeft zijn sporen nagelaten in elk genre waaraan hij besloot zich te wagen. Zijn werk maakt deel uit van de meest prestigieuze collecties, wordt wereldwijd in musea getoond en kan rekenen op grote internationale belangstelling tijdens veilingen - zo bracht de in Kunsthuis Amsterdam getoonde foto van Carla Bruni ‘Safe Seks Campaign’ 100.000 euro op tijdens een veiling bij Sotheby’s. Met zijn oeuvre overstijgt Michel Comte consequent de beperkingen van de traditionele mode of portret fotograaf en met zijn unieke artistieke en creatieve visie tekende Comte voor enkele van meest iconische beelden van de jaren ’90 en 2000.Eigenschappen

Type Fotografie
Genre Fotografie
Serie nr. xx
Status Beschikbaar
Prijs Op aanvraag

Locaties

 • Amsterdam
 • Apeldoorn
 • Breda
 • Delft
 • Leiden

Interesse?

 1. Naam*
  U heeft geen naam opgegeven
 2. E-mailadres*
  E-mailadres is niet ingevuld of is verkeerd
 3. Telefoonnummer*
  Telefoonnummer is niet ingevuld of is verkeerd
 4. Ik ben geïnteresseerd om*
  Selecteer een onderwerp
 5. Beveiliging*
  Beveiliging
    VerversBeveiliging is incorrect
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1