Indrukwekkend en zeer zeldzaam(!) werk van Mimmo Rotella. Het stuk is 1 van een serie handgescheurde litho-decollages die de befaamde kunstenaar in 2004 vervaardigde. De stukken komen rechtstreeks van de Mimmo Rotella foundation, zijn uitvoerig gedocumenteerd in het overzichtswerk ‘Multipli decollages Mimmo Rotella’ (in de galerie aanwezig), en zijn handgesigneerd en handgenummerd door de kunstenaar. De stukken zijn zeer fraai ingelijst in bijpassende handgemaakte zilverkleurige lijsten, werk wat u beslist eens in het echt zou moeten zien!

Het werk van Mimmo Rotella is één van de eerste vormen van Pop Art die we kennen. Rotella scheurde in de jaren 50 affiches van muren en plakte ze op doek om ze vervolgens te manipuleren tot een nieuwe visie op massamedia door ze uit hun gewone context te halen. Rotella liep hiermee wel tien jaar vooruit op de latere ontwikkelingen van Pop Art en het maakt hem tot één van de belangrijkste Europese kunstenaars van deze tijd met exposities in de belangrijkste musea over heel de wereld waar onder het MoMa in New York, het Centre Pompidou in Parijs en in het MoCa in Los Angeles.

Eigenschappen

Type

Litho
Genre
Popart
Jaar
2004
Grootte (BxHxD)
95 cm x 125 cm x 4 cm
Oriëntatie
Staand
Serie nr.
11/125
Status
Beschikbaar
Prijs
€ 2.275,00
Of maak gebruik van onze uitleen- of kunstkoop:
Uitleen A
€ 34,13 p.m.
Uitleen B
€ 45,50 p.m.
waarvan u spaart € 22,75
Uitleen C
€ 68,25 p.m.
waarvan u spaart € 45,50
Kunstkoop
Aanbetaling € 568,75
+ 18 termijnen van € 94,79

    Locaties

  • Amsterdam
  • Breda
  • Leiden

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code