Robbert Fortgens, ‘Movement’
Openingsvernissage 02.12.2018
Expositie 02.12.2018 – 31.12.2018

Wij nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening van de expositie op zondag 02.12.2018 van 14:00 tot 17:00 uur in aanwezigheid van Robbert Fortgens in Kunsthuis Leiden. Uw aanmelding voor de opening wordt altijd op prijs gesteld: info@kunsthuizen.nl

Voor Fortgens is fotografie een concept waarin hij speelt met de mogelijkheden van nieuwe verbeelding; het artistiek concept en techniek gaan een samenspel met elkaar aan waarbij niet zelden een nieuwe werkelijkheid wordt gecreëerd. Bij zijn geschilderde composities maakt Fortgens dankbaar gebruik van abstracte monochrome verfvlakken waarin de gelaagdheid en structuur van de verfstreek het verhaal vertellen. Het samenvoegen van deze uiteenlopende disciplines resulteert in een harmonie van uitersten die tot versmelting komen. Schilderkunst en fotografie gaan in zekere zin door elkaar lopen, maar blijven tegelijkertijd als twee eigenheden naast elkaar staan: de gefotografeerde beelden en de geschilderde composities lijken elkaar te beantwoorden en te bevragen. Ze gaan een dialoog met elkaar aan terwijl ze hun eigenheid en karakteristieke kenmerken behouden. Deze werkwijze stelt Fortgens in staat een voor hem belangrijke dynamische gelaagdheid en beweging in zijn werk op te roepen. Beweging als symbool voor de continue ontwikkeling van mens, wereld, werk en schoonheid en waarin scherpe statische begrenzingen van het hier en nu vervagen en de kunstenaar bevrijden.

Eigenschappen

Genre
Fotografie
Jaar
2018
Oriëntatie
Liggend
Serie nr.
nvt
Status
Beschikbaar

    Locaties

  • Amsterdam
  • Breda
  • Leiden

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code