headers_sec_2.png

Omschrijving

Originele foto van de befaamde fotograaf Vincent Peters. Oplage 15 stuks. Ingelijst in handvervaardigde houten bloklijst voorzien van Frans passe-partout en museumglas.

Vincent Peters, bekend van zijn wereldwijde campagnes voor prestigieuze merken, magazines en modehuizen zoals Yves Saint Laurent, Dior, Louis Vuitton, Vogue GQ en Glamour, heeft veel van de groten der aarde vastgelegd in een stijl die het meest doet denken aan de esthetiek van Hollywood in de jaren 50. Hij vertrouwt in zijn werk volledig op de klassieke kunst van portretfotografie. Vincent wordt geroemd om zijn uitgekiende belichting technieken en het gebruik van analoge camera’s dragen bij aan de adembenemende filmische kwaliteit van zijn zwart-wit foto’s.

Veel iconische foto’s zijn ontstaan tijdens privé momenten die fotografen delen met hun modellen tijdens de shoots waarvoor ze oorspronkelijk waren geboekt. Dit geldt bijvoorbeeld voor het werk van Helmut Newton, een meester in visuele verleiding, maar ook zeker voor Vincent Peters. Ongeacht wie hij voor zijn camera heeft, Peters streeft altijd naar een ultieme vorm van authenticiteit, het beeld van een spontane en intense ontmoeting tussen fotograaf en model.

"Ik ben een traditionalist", zegt Peters. ''Vandaag de dag is alles zo digitaal. Ik schiet alleen analoog. Digitale fotografie toont naar mijn mening geen waarheid. Het is als een afwasbaar oppervlak. Het biedt te veel controle, laat geen ruimte voor toeval en dat spontane beeld is precies het resultaat wat ik zoek."

Vincent Peters vergelijkt de eenvoud en ingetogen kracht die kenmerkend is voor zijn zwart-wit composities met muziek. "Muziek wordt bepaald door de noten die je niet speelt. Door het beeld te ontdoen van alle randverschijnselen probeer ik te verleiden met een eenvoudige en tijdloze melodie die je altijd bijblijft, er is al genoeg herrie om ons heen."

Eigenschappen

Type Fotografie
Genre Fotografie
Grootte 60 x 70 CM
Orientatie Staand
Serie nr. 1/15
Status Beschikbaar
Prijs € 2.900,00

Of maak gebruik van onze uitleen- of kunstkoop:

Uitleen A: € 43,50 p.m.
Uitleen B: € 58,00 p.m. waarvan u spaart € 29,00 p.m.
Uitleen C: € 87,00 p.m. waarvan u spaart € 58,00 p.m.
Kunstkoop: aanbetaling € 725,00
+ 18 termijnen van € 120,83
Eva Herzigova door Vincent Peters

Locaties

 • Amsterdam
 • Apeldoorn
 • Breda
 • Delft
 • Leiden

Interesse?

 1. Naam*
  U heeft geen naam opgegeven
 2. E-mailadres*
  E-mailadres is niet ingevuld of is verkeerd
 3. Telefoonnummer*
  Telefoonnummer is niet ingevuld of is verkeerd
 4. Ik ben geïnteresseerd om*
  Selecteer een onderwerp
 5. Beveiliging*
  Beveiliging
    VerversBeveiliging is incorrect
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1