Fraaie originele foto van de Spaanse fotograaf – kunstenaar Jaime Ibarra. Aluminium druk in een zwart houten baklijst.

Jaime Ibarra focust zich, op een enkele uitzondering na, alleen op kunstfotografie. Dit maakt hem in zijn vakgebied vrij uniek daar de meeste fotografen vrij werk vervaardigen met als basis een vertegenwoordiging in de fashion-, rapportage- en reclame fotografie. Gevraagd naar grote voorbeelden of bronnen van inspiratie geeft Ibarra aan niet veel tijd te besteden aan het kijken naar het werk van andere kunstenaars. “Op het gebied van visuele creativiteit verkies ik om mijn gedachten zoveel als mogelijk zuiver te houden, zodat die niet beïnvloed wordt door anderen”. Een echte bron van inspiratie is muziek. De stemmingen die door muziek worden geschilderd, de kleuren die het oproept, het verhaal van goed geschreven teksten. Zoals Ibarra het zelf verwoordt, “Voor mij is fotografie zoals schilderen, maar met stemming in plaats van verf”.

Als fotograaf hecht Ibarra meer waarde aan zijn vermogen te communiceren met zijn model of onderwerp dan high-end camera’s of uitrusting. Ibarra werkt uitsluitend met professionele modellen die hem in staat stellen zijn concepten in beeld te vertalen. Verlichting haalt hij uit elke bron die hem daarbij op dat moment voorhanden is; de zon, kaarsen, lichtreclame een lantaarn. Zijn studio is meestal een eenvoudige lege muur waarbij een nabijgelegen raam licht over het onderwerp laat vallen.

Naast deze pure vorm van fotografie maakt Ibarra soms ook gebruik van zijn ruime ervaring als grafisch vormgever om met samengesteld beeld een geheel andere wereld te creëren. Een wereld, qua compositie en kleurtonen, ver buiten bereik van een studio opname. Het stelt Ibarra in staat de toeschouwer deelgenoot te maken van zijn adembenemende visie en verbeelding en fantasie.

Eigenschappen

Type

Fotografie
Jaar
2020
Grootte (BxH)
50 cm x 35 cm
Oriëntatie
Liggend
Serie nr.
Oplage 75
Status
Beschikbaar
Prijs
€ 230,00
Of maak gebruik van onze uitleen- of kunstkoop:
Uitleen A
€ 3,45 p.m.
Uitleen B
€ 4,60 p.m.
waarvan u spaart € 2,30
Uitleen C
€ 6,90 p.m.
waarvan u spaart € 4,60
Kunstkoop
Aanbetaling € 57,50
+ 18 termijnen van € 9,58
Woman with butterflies II – aluminium
Woman with butterflies II – aluminium

WWB II detail 3

Woman with butterflies II – aluminium

WWB II detail 2

Woman with butterflies II – aluminium

WWB II detail 1

Woman with butterflies II – aluminium

Jaime Ibarra Woman with Butterfly II 50x35 cm 230Euro De Kunsthuizen

    Locaties

  • Amsterdam
  • Breda
  • Leiden

Interesse?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code