headers_sec_1.png

Excelleren door passie voor kunst te combineren met cultureel, duurzaam, en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Dat zijn de kernwoorden die de basis vormen van de mission statement van De Kunsthuizen.

Die missie om te excelleren op het gebied van cultureel, duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap wordt bereikt door te investeren. Door te investeren in de toekomst van de kunstenaars, in onze klanten en werknemers, in mens en milieu, en in de toekomst van de jeugd investeren we uiteindelijk in de toekomst van De Kunsthuizen.

 • Investeren in kunstenaars

  De Kunsthuizen onderscheiden zich door pro actief te investeren in de relatie en toekomst van haar kunstenaars. Jonge kunstenaars worden begeleid in hun loopbaan, collecties worden tegen marktconforme tarieven aangekocht, De Kunsthuizen investeren in beurspresentaties en exposities, maken bijzondere projecten mogelijk en investeren in het laagdrempelig toegankelijk maken van het werk van de kunstenaars middels flexibele kunstkoop- en kunstuitleen regelingen. Deze werkwijze zorgt voor een significante toename van de onafhankelijkheid van de kunstenaars waardoor de kunstenaars zich zonder zorgen kunnen concentreren op het creatieve proces. In ruil hiervoor bieden de kunstenaars De Kunsthuizen eerste keuze als er nieuw werk tot stand komt, wat bijdraagt aan de toekomst van de Kunsthuizen.
 • Investeren in klanten en medewerkers

  Onze klanten geven ons bestaansrecht en onze medewerkers zijn de belangrijkste schakel tussen de klant en kunstenaars. De investering in onze medewerkers vertaalt zich in de kwaliteit van de dienstverlening aan onze klanten. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, een aangename werkomgeving en aandacht voor verdieping van vakkennis en visie dragen bij aan de hoge eisen die wij stellen aan de kwaliteit van onze dienstverlening.  
 • Investeren in mens en milieu

  Duurzaam ondernemen met respect voor mens en milieu staat centraal in de bedrijfsvoering van De Kunsthuizen. Een milieu vriendelijker wagenpark, de keuze voor energie- en toeleveranciers, energiebesparende verlichting van de galerieën, het stimuleren van gebruik van duurzame materialen en technieken door kunstenaars  en  jaarlijkse ondersteuning van diverse goede doelen. Investeren in een duurzame,  milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering is voor De Kunsthuizen een bewuste keuze. 
 • Investeren in de jeugd

  Met het wegvallen van subsidies en bezuinigingen in de culturele sector is er een belangrijke rol weggelegd voor de private sector om te culturele kaalslag bij de educatie van de jeugd te voorkomen. De Kunsthuizen ondersteunen scholen bij lesprogramma’s en jaarlijks organiseren De Kunsthuizen het “Kinder kunst festival” met als thema  educatie- inspiratie- creatie- expositie waarin kinderen spelenderwijs met alle facetten van het kunstenaarschap kennis kunnen maken. 

 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1