headers_sec_3.png

Ondanks zijn nog jeugdige leeftijd beslaat het oeuvre van fotograaf Elmar Dam (1976) inmiddels een breed werkterrein en mag hij zich verheugen in opdrachten van bladen en reclamebureaus en wordt zijn werk regelmatig geëxposeerd en gepubliceerd.

Het vrije werk van Elmar Dam weerspiegelt de rijke fantasie van de kunstenaar die schuilt in de fotograaf. De ideeën voor de foto’s van Elmar ontstaan meer dan eens in dromen of komen voort uit inspiratie van dagelijkse gebeurtenissen. Als groot voorbeeld ziet Elmar het werk en gedachtengoed van Gaudi. De vormen, de fantasie, de grootsheid en de waanzin; het knalt er van af! In dit aspect van visuele storytelling ligt de uitdaging voor Elmar, het verhaal vertellen met één frame. Door de gedetailleerdheid van beeld heeft een shoot van Elmar veel voorbereiding nodig en ontstaat deze vaak in de nachtelijke uurtjes. Daarbij schuwt hij niet om net even wat verder terug in de tijd te gaan met zijn foto’s en vind hij het fantastisch vintage, surrealistische en geënsceneerde beelden te creëren. Uitdrukking van de werkelijkheid is daarin ondergeschikt aan het surrealisme wat hij opzoekt.

Elmar daagt de kijker uit zijn eigen gedachte te vormen bij elk frame wat hij voorspiegelt. Hij tilt de sluier slechts lichtjes op en staat de aanschouwer toe een glimp op te vangen van zijn surrealistisch geënsceneerde wereld en daarbij zijn eigen gedachte te vormen. Wat ging vooraf aan het moment en welke toekomst zal het kennen? Dit zogenaamde open einde in de verhaallijn van Elmar Dam zorgt voor een beeld wat de kijker triggert, waardoor je net even langer stil blijft staan.

Kunsthuizen.nl 2015
niet meer beschikbaar
Elmar Dam, Burlesque dreams, 120x120cm
Elmar Dam
120 x 120 cm
niet meer beschikbaar
Elmar Dam, Elegance, 180x120cm
Elmar Dam
180 x 120 cm
niet meer beschikbaar
Elmar Dam, Dinner extravaganze, 180x120cm
Elmar Dam
180 x 120 cm
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1