Hans van Horck (1952) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Van Horck is een zeer succesvol schilder en exposeert met grote regelmaat in Europa en de Verenigde Staten.

Over zijn werk en zijn ideeën daarachter zegt hij zelf het volgende: “De taal van het lichaam” is datgene waarnaar ik in mijn schilderijen op zoek ben. Die taal is een samengaan van visuele en emotionele indrukken. Om de visuele indrukken vast te leggen maak ik gebruik van het ‘realisme’ terwijl kleuren het voertuig zijn om de emotionele indrukken zichtbaar te maken. In talloze kleine variaties en uitdrukkingen wordt het vastgelegd. Het willen scheppen van een illusie, wat op zichzelf al een illusie is, is het motief van mijn schilderijen.

Het werk van Hans van Horck is een zoeken naar een balans van mooie expressieve kleuren en figuratieve elementen. In zijn meest recente werk laat hij zich inspireren door de zoektocht naar de oorsprongsmythologieën van Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika. Hij onderzoekt en graaft dieper om zo de raakvlakken die hij vindt samen te doen smelten in zijn schilderijen.

2 kunstwerken gevonden
Redfield Canyon Arizona

Redfield Canyon Arizona

Hans van Horck € 4.200,00
100 cm x 120 cm € 63,00 p.m.
Lanzarote

Lanzarote

Hans van Horck € 2.840,00
105 cm x 90 cm € 42,60 p.m.
2 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen