Het werk van Jacques Tange (1960) is opgenomen in diverse binnen- en buitenlandse museumcollecties. Nationaal en internationaal wordt het werk van Jacques Tange geëxposeerd en ook heeft de kunstenaar inmiddels zijn weg gevonden naar de meest vooraanstaande particuliere collecties.

Met zijn kunstwerken spreekt Jacques Tange een universeel publiek aan. In felle primaire kleuren geeft hij telkens een nieuwe invulling aan het thema “verlangen”. Verlangen in welke vorm dan ook, in liefde en leven, naar thuis en verre oorden, naar heden en verleden.. Het thema verlangen loopt als een rode draad door zijn creaties. Met schilderijen, pastels, tekeningen, beelden, keramiek en zelfs meubels weet de kunstenaar zijn publiek telkens weer te verassen en mee te voeren in verlangen.

De persoonlijke stijl van Jacques Tange is onmiskenbaar in elk van zijn kunstwerken terug te vinden. Naast een fantastisch gevoel voor kleur- en themaspel maakt de kunstenaar ook gebruik van prachtige materialen. Olie op linnen en prachtige pasteltekeningen op papier, zeefdrukken van meer dan 25 drukgangen in zeer beperkte oplagen, handgemaakte en handbeschilderde lijsten, niets is de kunstenaar teveel moeite.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen