headers_sec_3.png

Mark Verdoes is geboren op 30 oktober 1960 te Den Haag. Vanaf zijn jongste jaren heeft hij zich creatief geuit, vooral met tekenen en muziek; zijn eerste foto's maakte hij op ongeveer 6-jarige leeftijd.

Begin jaren tachtig studeerde hij aan de school voor Fotografie en Fotonica te Den Haag waarna hij als reportage-fotograaf begon te werken voor diverse bladen als AvantGarde, Esquire etc. In 1990 werd hij lid van het foto-agentschap Hollandse Hoogte te Amsterdam.

Tien jaar geleden, verlangend naar een nieuwe creatieve uitdaging, begon hij naast fotografie met schilderen en beeldhouwen. Ter ondersteuning hiervan studeerde hij aan de Koninklijke Academie te Den Haag. Na een aantal jaren had de opdrachtfotografie plaatsgemaakt voor een leven gewijd aan de beeldende kunst.

Bevrijd van het formele juk van de journalistieke reportage benadert hij de fotografie nu meer als kunstvorm. Spelend met de realiteit voelt hij zich vrij om veranderingen aan te brengen in bijvoorbeeld de kleuren, contrasten en inhoud van een beeld. Na de bewerking die met behulp van de computer ontstaat worden de foto's afgedrukt op aquarelpapier hetgeen ze een gouache-achtige uitstraling geeft. Dit alles bij elkaar resulteert in autonome beelden die de traditionele fotografie overstijgen; beelden die Mark Verdoes zelf graag betitelt als visuele poëzie.

Tegenwoordig gaat het grootste gedeelte van zijn tijd naar fotoproducties. De laatste jaren waren dat er gemiddeld twee per jaar. Naast de 'pure fotografie' houd hij zich bezig met gemengde techniek waarbij fotografische elementen vergaand worden bewerkt en soms gecombineert met verf. De weinige tijd die overblijft besteed hij aan schilderen.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1