headers_sec_2.png

Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt op het gebied van kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche. Bent u op zoek naar een origineel kunstzinnig relatiegeschenk, representatieve aankleding van uw kantoorruimte of bijvoorbeeld een kunstwerk in opdracht? De Kunsthuizen helpen u graag verder! Ervaar ook het gemak van onze full service dienstverlening; één van onze Art Consultants maakt graag geheel vrijblijvend een afspraak! 

Mogelijkheden

Als bedrijf of instelling heeft u niet alleen toegang tot de gehele collectie van De Kunsthuizen, maar ook kunt u gebruik maken van (een combinatie van) diverse speciaal voor bedrijven en instellingen in het leven geroepen uitleenmogelijkheden. Onderstaand treft u de diverse opties en de voor- en nadelen van de regelingen.

 • Kunstuitleen

  Kunstuitleen

  U betaalt 1,26% huur over de waarde van de gehuurde collectie.

  U bent vrij om per 12 maanden de collectie te wisselen.

  Voordelen: Maximale flexibiliteit, alle kosten voor de uitleen (1,26%) zijn aftrekbaar.

  Nadelen: Geen opbouw van spaartegoed of eigen collectie. (overigens behoudt u te allen tijde het recht de kunst aan te schaffen tegen de oorspronkelijke waarde)

 • Lenen + sparen

  Lenen + sparen

  U betaalt totaal 3% over de waarde van de collectie. Deze is opgebouwd 1% kosten voor de uitleen en 2% is een spaartegoed wat wordt opgebouwd. Het spaartegoed kan worden aangewend voor de aanschaf van kunst naar keuze.

  U bent vrij om per 12 maanden de collectie te wisselen.

  Voordelen: Maximale flexibiliteit, kosten voor de uitleen (1%) is aftrekbaar. Snelle opbouw van spaartegoed aanwendbaar voor aankoop van kunst.

  Nadelen: Bij aanschaf kunst staat de kunst voor het volle aanschafbedrag op de balans (is daarna wel jaarlijks af te schrijven).

 • Artlease

  Artlease

  Bij operationele Kunstlease betaald u een vast maandbedrag. De looptijd van de uitleenperiode bedraagt 60 maanden en na deze periode heeft u het recht de stukken te kopen voor (het aantrekkelijke bedrag!) van 20% van de oorspronkelijke waarde.

  Het staat u vanzelfsprekend ook vrij om een geheel nieuwe collectie te leasen of de overeenkomst natuurlijk kostenloos te beëindigen.

  Voordelen: De maandbedragen worden volledig als kosten geboekt én aan het einde van de looptijd mogen de stukken tegen 20% van de aanvangswaarde gekocht worden. (voor dit bedrag staan ze dan ook op de balans en eventueel overname in privé wordt hierdoor aantrekkelijk).

  Nadelen: De regeling is minder flexibel. De looptijd is vast 60 maanden en er wordt geen spaartegoed opgebouwd (wel een recht tot aankoop van de geleasde collectie). Tussentijds wisselen is niet mogelijk.

 • Kunst kopen

  Kunst kopen

  U betaalt 25% van de waarde van de collectie aan en voldoet de rest d.m.v. een renteloze afbetaling in 12 termijnen.

  Voordelen: Geen uitleenkosten en snelle opbouw eigen kunstcollectie.

  Nadelen: Geen flexibiliteit van wisseling en uitleen.

Werkwijze

Kiest u voor De Kunsthuizen dan kiest u voor een full service dienstverlening. Praktisch, concreet en snel:

 • Inventarisatie

  Eén van onze Art Consultants komt geheel vrijblijvend bij u langs, inventariseert uw persoonlijke voorkeuren en behoeftes en vormt een beeld welke kunstenaars het beste zouden kunnen aansluiten bij uw organisatie.

 • Voorstel

  U ontvangt binnen een week een compleet uitgewerkt projectvoorstel met daarin toelichting op de collectiekeuze, concreet per ruimte en kunstwerk gespecificeerd, en een helder overzicht van de kosten.

 • Beslissen

  Op basis van het projectvoorstel kunt u intern gemotiveerd een verdere beslissing nemen of eventuele nadere wensen specificeren.

 • Inrichten

  Na akkoord wordt uw organisatie, indien u wenst, binnen 1 week ingericht. 

Relatiegeschenken

Zoekt u een bijzonder kado als incentive, voor een jubileum of afscheid? Wellicht wilt u als onderneming een persoonlijk kunstzinnig relatie geschenk vervaardigen? De Kunsthuizen helpen u graag verder!

Niet alleen biedt de collectie van De Kunsthuizen een ruime selectie werk wat wij feestelijk ingepakt voor u kunnen verzorgen, ook heeft De Kunsthuizen ruime ervaring met het vervaardigen van kunst in opdracht. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een exclusieve zeefdruk productie, persoonlijk voor u ontworpen beelden of in opdracht vervaardigde porseleinen voorwerpen. De Kunsthuizen vertaalt uw wensen in een concreet projectvoorstel en neemt alle zorgen verder uit handen. Zo kunt u zich concentreren op het plezier van het geven van een blijvend geschenk!

 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1